Biçer: Adım adım diktatörlük kurulurken sessiz kalmak doğru değil


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Zaman Gazetesi'ne kayyım atanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Dün İpek Grubu'na bugün Zaman gazetesine atanan kayyımın yarın her gazetenin her şirketin, muhalif her yapının ortadan kaldırılmasının basamakları demek olduğunu belirten Biçer, "Bu da bize ülkedeki esas sorunun AKP iktidarının istemediği, beğenmediği kendisine muhalefet ettiği medya gruplarına, şirketlere gazetelere kayyum atayabilme, onları ortadan kaldırabilme hakkını, hukuksuzluğunu kendisinde görüyor demek. Adım adım bir diktatörlük kurulurken buna sessiz kalmak, bu hukuksuzluğa tepki göstermemek doğru değil; Çünkü, artık kimse güvende değil." diye konuştu.

Dün büyük bir medya grubunu atadıkları kayyımlarla batırıp sıfırlayan hukuksuzluğun bugün başka önemli bir gazeteye aynı hukuksuzluk ile tabir yerindeyse yine çöktüğünü vurgulayan CHP'li vekil, "Bu kabul edilir anlaşılır bir şey değil. Bu durum açık bir faşizmin ülkede kol gezdiğinin işareti. Bu durum her türlü demokratik söz hakkına, basın ve ifade özgürlüğüne, yarattığı korku ve sindirme politikasıyla darbe vurmak anlamına geliyor. Gazetelere medya gruplarına şirketlere kayyum atanıyor." diye konuştu.

Dün diğer muhalif, duyarlı kişi ve kurumlar hedef alınmışken bugün bunların yanına cemaati ekleyerek faşizmin damarlarına kan pompalandığını ifade eden Tur Yıldız Biçer, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Artık ülkedeki tüm hukuksuzluklar bir bir sıradanlaşıyor. Adaleti kendilerine yontup kalkınmayı halka değil kendilerine mal ediyorlar. Dün İpek Grubu'na bugün Zaman gazetesine atanan kayyum, yarın her gazetenin her şirketin, muhalif her yapının ortadan kaldırılmasının basamakları demektir. Bu da bize ülkedeki esas sorunun AKP iktidarının istemediği, beğenmediği kendisine muhalefet ettiği medya gruplarına, şirketlere gazetelere kayyım atayabilme, onları ortadan kaldırabilme hakkını, hukuksuzluğunu kendisinde görüyor demek. Adım adım bir diktatörlük kurulurken buna sessiz kalmak, bu hukuksuzluğa tepki göstermemek doğru değil; Çünkü, artık kimse güvende değil. Bu durum ülkemiz için artık bir trajediye dönüşmüştür. Bir zorbalık düzeni bir diktatörlük inşası sürerken artık bu diktatörlüğe karşı meşru müdafaa bir haktır. Tüm demokrasi güçleri bu Hakkı kullanmalıdır. Firavun'a Musa olmak gerek." CİHAN
<< Önceki Haber Biçer: Adım adım diktatörlük kurulurken sessiz kalmak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER