'Türkiye’ye bu deli gömleğini giydirmeye çalışanlar başaramayacak'

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, Özgür Düşünce gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, AK Parti eski milletvekili Haluk Özdalga ile Fox Tv Ankara Temsilcisi Sedat Bozkurt, Zaman Gazetesi'ne hukuksuz kayyım atamasına sert tepki gösterdi.

'Türkiye’ye bu deli gömleğini giydirmeye çalışanlar başaramayacak'

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, Zaman gazetesine kayyım atanmasına tepki gösterdi. Günay, “Bu ortamda kayyım atanması gördüğümüz süreç burada işleyecekse Zaman gazetesini iyi yönetmek için değil, kötü yönetmek için bir kayyım atanıyor demektir. Hukuk dışı bir süreçtir.” dedi.


Özgür Düşünce gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, Zaman'a kayyım iddialarına yönelik yaptığı açıklamada, "Türkiye'de insanların sağlıklı düşündüğünü de ben düşünmüyorum. Buda sağlıklı düşünmeyen bir zihniyetin ürünüdür Zaman gibi yılların gazetesine el koymak. 28 Şubat gibi diyorlar. 28 Şubat'ta böyle şeyler yaşanmadı. Kanal 7'ye el konuldu mu? Yeni Şafak'a el konuldu mu? Bir sürü okul hastane hepsi kapatılıyor. Hastanelerle SGK'nın ilişkisi kesiliyor. Bu ne düşmanlık ne nefret. Bütün bu yapılanlar bumerang gibi tersine dönecektir. Ben onlar için üzülüyorum. Onların paçalarından dökülüyor yaptıkları kötülükler zulümler."


 Fox Tv Ankara Temsilcisi Sedat Bozkurt, Zaman gazetesine kayyım atandığı haberlerine ilişkin olarak, “Burası gazetecilik yapılan bir kurumdur. Devlet aygıtını ele geçirip onun kurumlarını sopa olarak kullanıp size karşı olan ya da sizin katılmadığınız işleri yapan, insanları hizaya getirmeye çalışıyorsanız o rejimin adı demokrasi olmaz o rejimin adı çok net şekilde faşizmdir.” dedi.


AK Parti eski milletvekili Haluk Özdalga, Zaman gazetesine kayyım atanmasına tepki göstererek, "Türkiye’ye bu deli gömleğini giydirmeye çalışanlar başaramayacaklar. Bunun altında kalacaklar. Kültürüyle, demokratik gelenekleriyle çok güçlü bir ülke. Kendisine giydirilmek istenen deli gömleğini fırlatıp atacaktır. Türk demokrasisi burada çok ağır bir bedel ödeyecektir. Bugünleri geçeceğiz, aşacağız. Türkiye demokrasinin tüm kurumlarıyla işlediği bir ülke olacaktır. Kayyımın hukukla hiçbir ilgisi yok.” ifadelerini kullandı. 
<< Önceki Haber 'Türkiye’ye bu deli gömleğini giydirmeye çalışanlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER