Bilek güreşini bankalar kazandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yılan hikayesine dönen eski bakan Süleyman Soylu'nun eli kulağında dediği emeklilere promosyonla ilgili 'Yetkimiz de yok, taahhüdümüz de yok' dedi. Oysa Müezzinoğlu bayram öncesi yaptığı açıklamada 'Bankacıların verdiğini kabul edelim, müjdeyi yarın verelim ama emeklimizin bu anlamdaki beklentilerini en ideal çözebilmek adına onlar da biz de zorluyoruz. Bir bilek güreşidir devam ediyor. İnşallah bilek güreşini Sayın Başbakan'ımıza teslim edeceğiz. O, bileği olması gereken şekilde bükecektir. Herhalde bu yıl sonuna kadar ümit ediyoruz sonuçlandırırız." demişti.

Mehmet Müezzinoğlu bir hafta önceki sözlerini unuttu ve 'Emeklilere promosyon taahüdümüz yok' dedi

MÜEZZİNOĞLU'NDAN 1 HAFTA ARAYLA 180 DERECE FARKLI İKİ AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli programlara katılmak üzere gittiği Tekirdağ’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Müezzinoğlu emeklilere maaş aldıkları bankalardan promosyon verilmesine yönelik tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Hükümet olarak böyle bir taahhütlerinin bulunmadığını kaydeden Bakan Müezzinoğlu şunları kaydetti:

"Ne Bakan olarak ne hükümet olarak bizim emeklilerimize promosyon adı altında herhangi bir ödenek ya da para verme şansımız yok. Yetkimiz yok, böyle bir taahhüttümüz yok. Emeklilere promosyon emekli maaşlarını bankada 1.5 gün ortalama kalması karşılığında hükümetimiz adına 'biz bankalardan ne kopartabiliriz' diye onlara aracılık yapıyoruz. yoksa bu anlamda bizim hükümetimizin, maliyenin her hangi bir bütçesinden 'promosyon’ diye bir ödenek ve ya durum söz konusu değildir."

Çalışma Bakanı bankalardan komisyon hakkı olduğunu söyledi.

BİLEK GÜREŞİNİ BANKALAR KAZANDI

Ancak Müezzinoğlu bayram öncesi 14 Eylül'de 'Emeklilere bayram müjdeniz olacak mı?' sorusuna aynen şöyle cevap vermişti:

 "Bayramın kendisi bir müjdedir. Müjdeleri bayramdan sonra vermek  lazım. Bayramın kendi müjdesi üzerine bir müjde vermek doğru olmaz. İnşallah  emekliye promosyon konusu yalnız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının değil,  hükümetin de gündemi. Bankalarla emeklimizin kazanımı anlamında en ideal çözümü  üretebilmek adına pazarlıklarımızı, görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Acele  edersek kolay. Bankacıların verdiğini kabul edelim, müjdeyi yarın verelim ama  emeklimizin bu anlamdaki beklentilerini en ideal çözebilmek adına onlar da biz de  zorluyoruz. Bir bilek güreşidir devam ediyor. İnşallah bilek güreşini Sayın  Başbakan'ımıza teslim edeceğiz. O, bileği olması gereken şekilde bükecektir.  Herhalde bu yıl sonuna kadar ümit ediyoruz sonuçlandırırız."

<< Önceki Haber Bilek güreşini bankalar kazandı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER