Binali Yıldırım: Silvan'daki olay, terör yapılanmasına yönelik bir çalışmadır


1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin TBMM'de kayıt işlemleri devam ediyor. Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda AK Parti İzmir Milletvekili ve eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kaydını yaptırdı.

Türkiye'nin 1 Kasım seçimlerinde çok güçlü bir sınav verdiğini belirten Yıldırım, seçimde görev yapan herkese teşekkür etti. Yeni dönemin millete ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, kayıtlara Erzincan ve İzmir milletvekilleri olarak birlikte geldiklerini söyledi. İzmir saat kuleli şişenin içindeki zeytin yağını gösteren Yıldırım, Torbalı ilçesinin zeytin kolonyası ile incir ve Erzincan'ın tulum peynirini basın mensuplarına gösterdi.

Silvan'da sokağa çıkma yasağı ve yaşanan olayların hatırlatılması üzerine Yıldırım, "1 Kasım seçimlerinin en önemli konularından biri terörle yapılan mücadeleydi. Milletimiz yapılan mücadelede asla ve asla taviz verilmemesi konusunda tam destek verdi. Dolayısıyla bundan sonra gerek şehir merkezlerinde gerekse kırsal alanda hiçbir silahterör örgütü milletin başını rahatsız etmeyecek şekilde etkisiz hale getirilecektir. Devletimizin bu kararlılığı artarak devam edecek. Silvan'daki olay oradaki yaşayan sivil vatandaşlarımıza yönelik bir olay değildir; aksine orda yaşayan Kürt vatandaşlarımızın huzurunu, güvenliğini bozan, günlük hayatı onlara zehir eden terör yapılanmasına yönelik bir çalışmadır. Bu zorunluluktan kaynaklanan bir şeydir ve mutlaka başka yerlerde olduğu gibi burada elinde silah olan ve oradaki sivil vatandaşları, esnafları, masum insanları tehdit eden bu yapılar etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek." dedi.

657 sayılı Devlet Memuru Kanunu'ndaki değişiklik çalışması sorulunca ise Yıldırım, "657 sayılı kanun anayasal teminat altındadır. Yeni anayasa çalışmaları kapsamında devlette çalışan bütün kadrolar yeni baştan ele alınacaktır. Onun ötesinde temel bir düzenleme şu anda gündemimizde yok." karşılığını verdi.

Suriye'ye yönelik kara harekatı tartışmalarıyla ilgili de Yıldırım, Türkiye'nin güvenliğinin, milletin huzuru, kardeşliği, milletin güvenliğinin teminat altına alınmasının, içerde ve sınırlarda güvenliğin sağlanmasının kolluk kuvvetlerinin öncelikli görevi olduğunu vurguladı. Toprak bütünlüğüne yönelik her türlü saldırının anında karşılık bulacağını belirten Yıldırım, bölgede uzun süredir bir istikrarsızlığın ve iç savaşın devam ettiğini hatırlattı. Bundan en fazla olumsuz etkilenen ülkenin de Türkiye olduğunun altını çizen Yıldırım, uzaktan başkalarının ahkam kesmesiyle bu bölgede geleceğin inşa edilemeyeceğini söyledi. Yıldırım, Türkiye'nin bu sebeple bölgede olan her şeyle yakından ilgilendiğini ifade etti.

Polisin son dönemde tepki çeken uygulamalarının sorulması üzerine Yıldırım, "Polis veya asker herhangi bir güvenlik biriminde çalışan arkadaşlarımızın görevi yasalar içerisinde görevlerini yapmaktır. Zaman zaman münferit yanlış uygulamaları asla ve asla polis teşkilatımıza, jandarmamıza mal etmek yanlış olur. Nitekim bu konularla ilgili hükümetimiz gerekli duyarlılığı gösterip anında gereğini yapmaktadır." şeklinde konuştu.

Yeni kabinede görev alıp almayacağına ilişkin soruyu ise Yıldırım gülerek "Başka sorunuz var mı efendim; teşekkür ederim." diye cevapladı. CİHAN
<< Önceki Haber Binali Yıldırım: Silvan'daki olay, terör yapılanmasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER