Bir anda bütün dikkatleri üstüne çekti

Amerika Birleşik Devletleri'nde Müslüman Hakim Carolyn Walker-Diallo, yargıç olarak göreve atanacağı törende, başı kapalı bir şekilde ve Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin etti.

Bir anda bütün dikkatleri üstüne çekti

ABD Başkanı adayı Donald Trump'un, İslam karşıtı açıklamalarının ardından yoğun tartışmaların yaşandığı Amerika Birleşik Devletleri'nde, Carolyn Walker-Diallo adında müslüman hukukçu kadının Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin etmesi büyük yankı uyandırdı.
New York'a bağlı Brooklyn Mahkemesine yargıç olarak atanan Carolyn Walker-Diallo, başı kapalı bir şekilde Belediye'de Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin etti. 10 Aralık 2015 yılında gerçekleşenen törene, Carolyn Walker-Diallo'ya ailesi ve yakınları katılarak destek verdiler. Yemin töreninden sonra yargıç olarak göreve başlayan Carolyn Walker-Diallo ülkesi ve halkına hizmet edeceği için büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Kendine ait internet sitesinden teşekkür mesajı yayınlayan Carolyn Walker-Diallo, "Öncelikle beni bu göreve layık gören Bölge ve Belediye Mahkemelerine sonra her zaman yanımda olan ailem ve tüm sevdiklerime teşekkür ediyorum. Böylesine yüksek ve değerli bir göreve geldiğim için de Allah'a hamd olsun. Her zaman halkım ve ülkeme en başarılı ve onurlu bir şekilde hizmet etmeye çalışacağım" dedi.

New York Üniversitesi Hukuk Fakultesi'nden doktora eğitimini tamamladıktan sonra yargıç olarak göreve başlayan Walker-Diallo, aynı zamanda New York Barış Enstütüsü'nde de görev yapıyor.

ZAMAN
<< Önceki Haber Bir anda bütün dikkatleri üstüne çekti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER