Bir engellinin feryadı: Haykırdım, kimse sesimi duymadı


Kars, Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DOLUNAY), 20 Kasım'da hayatını kaybeden dernek üyesi Metehan Gönen için tören düzenledi. Derneğin Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak tekerlekli sandalye ile çıktığı sahnede, "Metehan benim için her şeydi ama ben Metehan için hiç bir şey olamadım. Haykırdım, bağırdım ama yine benden başka kimse sesimi duymadı. Metehan bensiz hakkın kollarına koştu." sözleri ile salondakileri duygulandırdı.

Kars İl Kültür ve Turizm İl Müdürülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. DOLUNAY derneğinde, arkadaşını kaybetmenin hüznü ile konuşan Ocak, "Ben Metehan'ın rahatsız olduğunu hissettim, doktora yönlendirmek istedim, ama 'gitmeyeceğim' dedi. Ben Metehan'ı zorladım, ama yine, 'gitmem' dedi. 'Çünkü sen de rahatsızlanınca gitmiyorsun, önce sen git sonra ben giderim' dedi." ifadelerini kullandı.

DEVLET HASTANESİNE GİTMEKTEN KAÇIYORUZ! BEN BU ÜLKENİN ADAM OLMASINI İSTERDİM

Ocak, devlet hastanesine gitmekten kaçtıklarını dile getirdiği konuşmasında, şunları kaydetti: "Biz acaba neden hastaneye gitmekten kaçıyoruz? Kimse bunu sorgulamadı! Bize de sessizlik düştü. Ben Metehan'a her zaman şunu derdim, sessizliğimin haykırışı. Ben susardım o BİMER'e yazı yazardı. Metahan benim için her şeydi ama ben Metahan için hiç birşey olamadım. Sustum herşeyin sorumlusu benim şimdi haykırdım, bağırdım ama yine benden başka kimse sesimi duymadı. Metahan bensiz hakkın kollarına koştu. Ben ise uzaktan izledim, acaba beni de yanına alır mıydı diye? Çok düşündüm, düşüncem bu dünyada kaldı. Ben bu ülkenin adam olmasını isterdim, ama ben adam değildim ki onu yolculuğunda yalnız bıraktım. Tek başına bıraktım, ben kendimi suçlarken, gözümün içine baka baka benimle alay eden insanlara gülemedim."

BU ZAMAN KADAR NE MİLLETVEKİLİ NE DE PROTOKOL PROGRAMLARINA KATILMAMIŞTI

Duygusal anların yaşandığı törende kürsüye çıkan Dernek Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahattin Şeker, gözyaşlarına hakim olamadı. Şeker, yutkunarak başladığı konuşmasında, bu zaman kadar düzenledikleri hiç bir programa ne milletvekillerinin ne de protokolün teşrif etmediğini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Şeker, "Bu zamana kadar hiç bir toplantımıza milletvekillerimiz teşrif etmedi, hiç bir programımıza bugünkü kadar protokol katılmadı. Bugün herkes Metehan kardeşimiz için işlerini bırakıp buraya geldiler. Allah kendilerinden razı olsun." ifadelerini kullandı.

DOLUNAY'ın bir kardeşlik sevdası olduğunu anlatan Yrd. Doç. Dr. Şeker, 2006'da derneklerini kurmak için yola çıktıklarını, hayatlarının başkaları tarafından yönlendirildiğini ama belli bir noktadan sonra kendi iradelerinin devreye girdiğini söyledi. Şeker, "İşte burada kendisi tarafında engelli ilan edilmeyen bir kardeşimiz var karşınızda. Metehan, kendisi 20 yaşlarında ve kas erimesi hastası. Aramıza bayağı hızlı girdi ve bayağı bir hızlı çıktı." diye konuştu.

Kars Valisi Günay Özdemir Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti milletvekilleri Ahmet Arslan ve Selahattin Beyribey ile protokol üyeleri ile vatandaşların katıldığı programda Metahan ile ilgilislayt gösterisi izlendi. Kars Valisi Günay Özdemir, Metahan'ın ailesi ve engellilere destek olanlara plaket verildi.

CİHAN
<< Önceki Haber Bir engellinin feryadı: Haykırdım, kimse sesimi duymadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER