Bir iftira daha yatsı olmadan söndü

Ankara Emniyeti aracının çalınmasıyla delilsiz bir şekilde 'sözde paralel yapı'ya bağlanan olaya ilişkin çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı.

Bir iftira daha yatsı olmadan söndü

Ankara Emniyeti’ne ait bir aracın çalınmasıyla başlatılan ve delilsiz bir şekilde 'sözde paralel yapı'ya bağlanan olaya ilişkin çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı. Polis Seyyit Akşit'in tehdit ve şantaj sonucu polis aracını teslim ettiği Kadir İnan isimli şahsın mafya ve uyuşturucu taciri olduğu belirtildi.

İnan'ın dizi karakteri olan Polat Alemdar'a özenerek, onun gibi giyindiği ve okul çevrelerinde satış yapan torbacılardan sorumlu olduğu öğrenildi. İnan'ın sabıka kaydına bakıldığında tam bir suç makinesi olduğu görüldü. İnan’ın suçlamasıyla haklarında iddianame düzenlenen polislerin, İnan’ı yakalayan isimler arasında olması dikkat çekti.

UYUŞTURUCU ÇETESİ LİDERİNİN SABIKASI KABARIK

İnan'ın 2011 yılında Ankara Altındağ'da uyuşturucu çetesine yönelik düzenlenen baskınla gözaltına alındığı belirtildi. İnan'ın yakalandıktan sonra bir dizi senaryosunu örnek alarak kendini bıçakladığı ve hastaneye naklini sağladığı belirtildi. Gardiyanları ilaçla uyutup kaldırıldığı hastaneden kaçan uyuşturucu çetesi lideri İnan'ın yaralama, uyuşturucu gibi değişik suçlardan çok sayıda sabıkası bulunuyor. Ayrıca cezaevinden firar ettiği süre içinde 10'dan fazla olaya karıştığı saptanan Kadir İnan'ın 2013 yılı şubat ayında polisin üstün başarısı ve dikkatiyle yakalandığı medyaya yansımıştı. tehditle polis aracını gasp ettiği belirtildi.

İnan 17/25 Aralık operasyonlarının ardından polis teşkilatının dağıtılmasıyla, Ankara’daki en önemli uyuşturucu tacirlerinden biri haline geldi. Ankara’nın önde gelen mafya gruplarıyla birlikte çalışan İnan, 2014 Kasım ayında Ankara’da yaşanan silahlı çatışmadan sonra Ankara’nın ünlü babaları arasına katıldı. İnan’a bu çatışmadan sonra Ankara’daki gece kulüpleri ve eğlence merkezlerinin kontrolü verildi. İnan’ın emniyetteki bağlantıları nedeniyle korunduğu, hakkındaki soruşturmalardan ve operasyonlardan önceden haberdar olduğu ifade edildi.

SUÇLADIĞI POLİSLER, HAKKINDA DEFALARCA İŞLEM YAPMIŞ

İnan’ın daha önce kendisini defalarca yakalayan ve hakkında çok sayıda işlem yapan polisler hakkında verdiği ifade delil sayılarak, çalınan polis arabasıyla ilgili iddianame hazırlandı. İnan’ın ifadeleriyle polislere terör örgütü kurma ve yönetme suçlaması yöneltildi.

ZAMAN
<< Önceki Haber Bir iftira daha yatsı olmadan söndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER