Siirt'ten acı haber

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında askeri araca bombalı saldırı gerçekleşti.

Siirt'ten acı haber

Siirt’in Şirvan ilçesinde yola döşenen bomba, askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı. Saldırı sonucu askeri araçta bulunan 8 asker şehit oldu.

Alınan bilgiye göre, Siirt'in Şirvan ilçesi ile Pervari ilçeleri arasında askerleri taşıyan zırhlı kobra aracının geçişi sırasında yola döşenen bomba patlatıldı. Patlama sonucu araçta bulunan 3’ü rütbeli 8 asker şehit oldu. 



GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Siirt’te Pervari'de yol emniyeti için görevlendirilen askerler yoldan geçerken teröristler tarafından daha önce yol kenarına yerleştirilen patlayıcının patlatılması sonucu 8 asker şehit oldu.

Genelkurmay’dan şehitlerle ilgili yapılan açıklama şöyle: “19 Ağustos 2015 tarihinde saat 14.10 sularında Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen unsurlarımıza Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır. Patlama sonucunda kahraman 8 personelimiz şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

PERVARİ VE ŞİRVAN’A GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Patlamanın ardından bölgede geniş çaplı hava destekli operasyon başlatıldı. Şirvan ve Pervari ilçelerine giriş ve çıkışlar kapatılırken, Siirt çıkışından da bu yöne gidişlere izin verilmiyor.  Siirt 3’üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’ndan bölgeye Sikorsky helikopterlerle komandolar indirildi. Kobra helikopterler bölgeye sevk edildi.

<< Önceki Haber Siirt'ten acı haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER