Bir yılda fark etmeden bir beden zayıflamak için öneriler


Diyetisyen, yaşam koçu Gizem Şeber, hızlı akan şehir yaşamında koşturma, toplantılar, trafik ve hayata yetişme telaşının beslenme odaklarının zorlaştırdığına dikkat çekti. Şeber, bir yılda kişilerin fark etmeden bir beden zayıflayabileceğini ifade etti. Diyetisyen Şeber, "Sabah poğaça yerine tost veya simit tercih edin. Kahvelerinizi sütlü, şurupsuz ve küçük boy sipariş edin. Salatalarınıza eklediğiniz yağı 1 tatlı kaşığı ile sınırlandırın. Beyaz soslardan uzak durun. Salatalarınızı daha çok çiğ sebze, ızgara ve haşlanmış sebzeli tercih edin. Ara öğünlerinizin 150 kaloriyi aşmamasına özen gösterin." tavsiyesinde bulundu.

Diyetisyen, yaşam koçu Gizem Şeber, beslenme alışkanlıkları ile ilgili yazılı olarak basın açıklaması yaptı. Şeber, şehir hayatında en sık yapılan hatanın hızlı yemek yemek olduğuna vurgu yaptı. Diyetisyen Şeber, "Tokluk sinyallerinin beyne 20 dakikada ulaştığı düşünüldüğünde ne kadar hızlı yersek tokluk sinyalleri beynimize ulaşana kadar o kadar çok kalori alıyoruz demek." diye uyardı.

Gizem Şeber, iş hayatının yoğun temposuna bağlı olarak atlanan veya geciken öğünlerin, bir sonraki öğünde daha fazla besin tüketmeye yol açtığına dikkat çekti. Şeber, "Diğer öğünde gelecek gizli kalorilerden korunmanın en kolay yolu; düzenli beslenmek ve öğün saati kaçtığında sağlıklı ve ufak ara öğünler tüketmek." diye konuştu.

Yemek ve salatalara eklenen sosların, günde en az 150 kalori fazla alınmasına neden olduğuna dikkat çeken Şeber, yemeklerde ve salatalarda kullanılan özellikle beyaz renkli sosların yağ içeriğinin yüksek olduğunu vurguladı. Diyetisyen Gizem Şeber, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kırmızı soslar genelde daha masum olsalar da kimi zaman onların da şeker içerikleri yüksek olabiliyor. Bu nedenle kullandığınız sosun içeriği bilmeniz ve mümkün olduğunca az kullanmanız seneye de aynı etek veya pantolona sığmanızı kolaylaştıran faktörlerden biri."

ZEYTİNYAĞININ BİR GÜNLÜK KALORİSİ 200-250

Yaşam koçu, "Zeytinyağı özellikle kalp sağlığı açısından önemli bir yağ ancak bir tatlı kaşığı kadarı yaklaşık 50 kalori. Bu nedenle salataya çok yağ koymuyorum şöyle bir gezdirdim dediğimiz ölçünün bize günlük kalori maliyeti ortalama 200-250 kalori." açıklamasında bulundu.

MÜMKÜN OLDUĞUNCA İÇİNE MEYVE İLAVE EDİLMEMİŞ SALATALARI TERCİH EDİN

Şeber, salatalara eklenen kuru meyvenin, kuruyemişin, baklagil, tahıl ve tohum gibi besinlerin her ne kadar sağlıklı olsalar da, tüketim miktarlarına dikkat edilmediğinde kilo alınmasına neden olabileceğini kaydetti. Diyetisyen Gizem Şeber, "Çok karışık malzemeleri ve soslu bir salatanın kalorisinin bir hamburgerden fazla olabileceğini unutmayın." dedi.

Şeber, "Mümkün olduğu kadar içerisine meyve ilave edilmemiş salataları tercih edin. Kurubaklagil ve kuruyemiş eklenecekse içlerinden sadece birini tercih edin. Buğday, kinoa gibi tahıl grubu besinler eklenmiş salataların yanında ekmek tüketmeyin." diye öneride bulundu.

SÜT İLAVE EDİLMİŞ KAHVELERİ TERCİH EDİN

Şeber, kahveler ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Gün boyunca odaklanmamızı kolaylaştırdığı ve enerjik hissettirdiği için vazgeçemediğimiz kahveler, tüketim miktarları, içine eklenen ekstra malzemeler ve içerik açısından hiç beklemediğimiz korkunç kalorilere ulaşabiliyorlar. Bir büyük boy kremalı soğuk kahvenin yaklaşık bir hamburger menün kalorisine denk olduğunu unutmamak kahve tercihi yaparken önemlidir. Mümkün olduğu kadar gerçek süt ilave edilmiş, ekstra şurup veya şeker ilave edilmemiş kahveleri küçük boy olarak tercih etmenin bize kazandıracağı günlük kalori miktarı ortalama 150-200 kalori arasında."

ARA ÖĞÜNLERİN 150 KALORİYİ AŞMAMASINA ÖZEN GÖSTERİN

Diyetisyen Gizem Şeber, yılda fark etmeden bir beden zayıflamak için şu tavsiyelerde bulundu: "Sabah poğaça yerine tost veya simit tercih edin. Kahvelerinizi sütlü, şurupsuz ve küçük boy sipariş edin. Salatalarınıza eklediğiniz yağı bir tatlı kaşığı ile sınırlandırın. Beyaz soslardan uzak durun. Salatalarınızı daha çok çiğ sebze, ızgara ve haşlanmış sebzeli tercih edin. Ara öğünlerinizin 150 kaloriyi aşmamasına özen gösterin."



CİHAN
<< Önceki Haber Bir yılda fark etmeden bir beden zayıflamak için öneriler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER