Bitlis Valiliği'nden, HDP'li Irgat'ın Meclis'teki iddiasıyla ilgili açıklama


Bitlis Valiliği, geçtiğimiz günlerde Güroymak ilçesinde evlere yapılan operasyonlarla ilgili bazı iddiaları meclise taşıyan HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat'ın iddialarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "01.03.2016 tarihinde Bitlis HDP (Halkların Demokratik Partisi) Milletvekili Mizgin Irgat, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul Salonu'nda, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı görüşmeleri esnasında 'Eşbaşkanımızında içinde bulunduğu beş partilimizin gözaltına alındığı, evlerinin tarumar edildiği, en kutsal kitap Kur'an-ı Kerim'in bile yerlere atıldığı, çocuklara hakaret edildiği ve apartopar Bitlis iline götürülerek gözaltına alındığı' şeklinde bir takım iddialarda bulunmuştur.

Bahse konu iddialar ile ilgili yapılan incelemelerde, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emir ve talimatları ile 6 şahsa yönelik olarak 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak, yardım ve yataklık etmek, eleman temin etmek ve esnafa tehditle kepenk kapattırmak' iddiaları ile 01.03.2016 tarihinde, ilimiz Güroymak ilçesinde 6 adrese eş zamanlı olarak gündüz planlı bir operasyon icra edilmiştir. Yapılan operasyon neticesinde soruşturmaya konu olan 6 şahsın tamamı usulüne uygun olarak gözaltına alınmıştır. Ayrıca, şahısların yapılan ev aramalarında PKK terör örgütü propagandası yapan 'Yurtsever Gençlik' ve 'KJA' dergileri, (1) adet pompalı tüfek, bu tüfeğe ait (2) adet şarjör, (2) adet kurusıkı tabanca ele geçirilmiştir. Gözaltına alınan şahıslar arasında HDP ilçe eşbaşkanının bulunmadığı, ancak bu şahıslardan Z.K. ve E.K. isimli şahısların, 11.01.2015 tarihinde yapılan DBP (Demokratik Bölgeler Partisi) Güroymak İlçe Olağan Genel Kurul Kongresi sonucunda yapılan resmi bildireme göre DBP asil üyeleri oldukları ancak bu partide de herhangi bir eşbaşkanlık görevlerinin bulunmadığı anlaşılmıştır. Yine yapılan aramalar esnasında Kur'an-ı Kerim'in yerlere atıldığı iddiası ile ilgili incelemede; evinde arama yapılarak gözaltına alınan A.A. isimli şahsın oğlu Ü.A.'nın internet üzerinden facebook hesabından bir fotoğraf ve yorumun paylaşımına dayandığı tespit edilmiştir. Fotoğrafta, bir koltuk ve yanındaki sehpa üzerinde Kur'an-ı Kerim'lerin ve 'Evimize sabahın 5'inde barbarca baskın yapan özel harekatçıların her yeri dağıttıktan sonra didik didik ettikleri Kur'an-ı Kerimler' şeklinde yorumun bulunduğu görülmektedir.

Görevlilerimizin aynı odada yaptıkları arama esnasındaki kamera kayıtlarının incelemesinde Kur'an-ı Kerim'ler ile ilgili herhangi bir inceleme yapmadıkları ve odayı terk etmeleri esnasında sehpanın üzerinin boş olduğu tespit edilmiştir. Yapılan aramaların tamamının hukuka uygun bir şekilde gerçekleştirildiği ve görüntülü kayıt altına alındığı, görevlilerin galoş ve eldiven giyerek, ev sahiplerinin ve muhtarın refakatinde titizlik içerisinde çalıştıkları, yaşlı ve çocuklara saygılı ve şefkatli davrandıkları hatta aramayı yapan bir rütbeli personelin evin yaşlı annesin elini öperek evden ayrıldıkları, kamera kayıtlarının incelenmesinden anlaşılmıştır. Yöneltilen iddiaların gerçeği yansıtmadığı, kamuoyunu yanlış bilgilendirerek güvenlik güçlerimizi kararlı mücadelelerinde yılgınlık ve karamsarlığa düşürme ve halkımızı etkilemeye yönelik kirli propaganda yapmak niyeti taşıdığı değerlendirilmektedir. Kur'an-ı Kerim'e yönelik hakaret içeren davranışların ihtimali bile her bir polisimizi utandırır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmaları ile kararlıkla devam etmekte ve edecektir."

CİHAN
<< Önceki Haber Bitlis Valiliği'nden, HDP'li Irgat'ın Meclis'teki iddiasıyla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER