BM Özel Temsilcisi Eide: Müzakereler çok yakın zamanda yeniden başlayacak


LEFKOŞA (CİHAN)- Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin (BM) Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, müzakerelerin KKTC'deki cumhurbaşkanı seçimlerinin hemen ardından başlayacağını kaydetti.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide bugün yaklaşık bir saat süren bir görüşme yaptı. Cumhurbaşkanlığı'nda saat 12.00'de başlayan ve 13.00 sıralarında tamamlanan görüşmede, müzakereci Ergün Olgun başkanlığındaki müzakere heyeti ve BM yetkilileri de hazır bulundu.

Eidei Eroğlu ile görüşmesinin ardından Ara Bölge'de basın toplantısı düzenledi. Espen Barh Eide, KKTC'deki cumhurbaşkanı seçimlerinin tamamlanmasının ardından 2-3 hafta içerisinde müzakerelerin yeniden başlayacağını kaydetti. Eroğlu'ndan önce Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'le de görüşen Eide, Anastasiadis'in müzakere masasına dönmeye karar verdiğini ifade etti.

Müzakerelerin kaldığı yerden devam edeceği bilgisini veren Eide, Türkiye'nin Seyir Duyurusu'nu (NAXTEX) yenilemediğini ve Barbaros Hayrettin Paşa isimli sismik araştırma gemisinin de Kıbrıs açıklarında doğalgaz arama çalışmalarını bırakıp geri döndüğünü hatırlattı. Bu gelişmelerin müzakerelerin yeniden başlaması için yeterli olduğunu aktaran Eide, kendisinin Kıbrıs'ta son müzakereci olduğuna işaret etti.

Bir gazetecinin KKTC'deki cumhurbaşkanı seçimlerindeki adayları sorması üzerine Eide, "Hangi aday seçilirse seçilsin kısa sürede adapte olarak müzakerelerin başlaması için çalışmalarını sürdüreceğine inanıyorum." dedi.

KKTC'de cumhurbaşkanı seçimlerinin ilk turu 19 Nisan Pazar günü yapılacak. CİHAN
<< Önceki Haber BM Özel Temsilcisi Eide: Müzakereler çok yakın zamanda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER