BM yönetimi 3 ülkeyi işaret ederek uyardı

Artarak devam eden küresel ısınma etkisi kendini gıda tedariğinde gerileme olarak göstermeye devam ediyor. Bu konuda uyarıda bulunduğu belirtilen BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (UNOCHA) yönetiminin ise özellikle 3 ülkenin durumuna dikkat çektiği ifade edildi.

SHABER3.COM

cumhuriyet.com.tr'de yer alan habere göre BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), Cuma günü geç saatlerde yayınlanan son durum güncellemesinde, üç ülkede yüksek düzeyde akut gıda güvensizliği ve artan yetersiz beslenme ile karşı karşıya kalan insan sayısının daha da artarak Eylül 2022 itibarıyla 20 milyonu bulabileceğini bildirdi.

UNOCHA'ya göre, şu anda 7,1 milyon insanın şiddetli gıda güvensizliği yaşadığı Somali'de, 213.000 kişi çok kötü durumda ve özellikle endişe meydana getiren körfez bölgesi dahil ülkedeki sekiz bölge, bugünden Eylül 2022'ye kadar kıtlık riski altında.

BM ofisi, Etiyopya'da yaklaşık 7,2 milyon, Kenya'da ise yaklaşık 4,1 milyon insanın kuraklık nedeniyle ciddi şekilde gıda güvensizliği yaşadığını belirtti.

UNOCHA, Afrika Boynuzu genelinde, kırsal kesimde yaşayan ailelerin beslenme ve geçim kaynağı olan en az 7 milyon büyük ve küçükbaş hayvanın öldüğünü açıkladı. Kenya'da 1,5 milyondan fazla, güney ve güneydoğu Etiyopya'da 2,1 milyon ila 2,5 milyon, Somali'de 3 milyon hayvan kaybedildi.
<< Önceki Haber BM yönetimi 3 ülkeyi işaret ederek uyardı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER