Böke: Kalıcı çözüm ancak ve ancak 83. madde düzenlemesiyle olur


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, dokunulmazlıklarla ilgili kalıcı çözümün ancak ve ancak Anayasa'nın 83. Maddesinin düzenlenmesiyle olacağını söyledi.

Parti Sözcüsü Böke, Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) gündemine ilişkin genel merkezde düzenlediği basın toplantısında, toplantıda ülkedeki ağır yönetim krizinin ortaya çıkardığı sorunlar ile alternatif çözüm önerilerini konuştuklarını belirtti.

Başkenti patlamasının şokunu atlatamamış iken İstanbul'un göbeğinde terörün acı yüzü ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Böke, terörü, terörden medet umanları, sivillerin hayatına kast eden çeteleri lanetleyip, kaybedilen insanlar için duydukları derin acıyı paylaştı.

Böke, terör korkusuyla insanların evlerine hapsolduğundan söz ederek, sokakların boş, esnafın kan ağladığını, ülkenin batısında yaşayanların evden çıkamadığını, doğusundakilerin ise evlerine giremediklerini belirtti.
Terörün sona erdirilmesi için hükümete sundukları 4 acil eylem maddesini tekrarlayan CHP Parti Sözcüsü Böke, bu konuda somut adım atılmasını beklediklerini vurguladı.

CHP olarak inisiyatif aldıklarını ve dün toplumsal barış ve demokrasinin tesisi adına hazırladıkları kanun teklifini Meclis gündemine getirdiklerini hatırlatan Böke, bu teklifin AK Parti oylarının çoğunluğuyla reddedildiğini kaydetti.
Böke, terör sorunun Meclis çatısı altında çözülebileceğini başından beri dile getirdiklerine dikkat çekerek, AK Parti ve HDP'nin terör karşısındaki tutumunu eleştirdi.

Böke, iki partinin de siyasi ajandalarını Türkiye toplumunun önüne koyduklarını belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenerek, terör örgütlerinin cenazesine gitmiş milletvekillerinin isimlerini açıklamaya davet eden Parti Sözcüsü Böke, Nevruz'da HDP sözcülerinin, yaşananlardan ders almamışçasına idarelerini PKK'ya teslim ettiğini belirtti.

CHP'nin 'terör sorununun çözümü için tek adresin Meclis olduğu' teklifinin halen geçerli olduğunu aktaran Böke, "Siyaset kurumundan çözüm bekleyen topluma güven verelim, çözüm aranıyor ve bulunacak dedirtelim." ifadesini kullandı.

Dokunulmazlıklarla ilgili de konuşan Selin Sayek Böke, AK Parti'nin getirdiği 'mevcut dosyalar için dokunulmazlıklar kalksın ama bundan sonra işlenecek suçlar için dokunulmazlık devam etsin' önerisini 'ucuz kahramanlık' olarak niteledi.

Böke, "Anayasanın 83. maddesini kalıcı çözüm için yeniden düzenleyelim Kürsü dokunulmazlığı dışındaki bütün dokunulmazlıkları hem bugün hem de yarın oluşacak dosyalar için hemen kaldıralım. Hodri meydan. Hiçbir milletvekili ne bugün ne yarın kanundan kaçamasın." dedi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Böke, CHP'nin dokunulmazlıklarla ilgili AK Parti'ye gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin bu konudaki önerinin detaylarının Grup Başkanvekillerince AK Parti grubuna iletileceğini belirtti. Böke, açıklamanın detaylarının Meclis'te paylaşılmasının doğru olacağını ifade ederek, "Bütün dokunulmazlıklara dair çok ilkesel bir tavır ortaya koyuyoruz. Kalıcı çözüm ancak ve ancak 83. Maddenin düzenlemesiyle olur." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Böke: Kalıcı çözüm ancak ve ancak 83. madde düzenlemesiyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER