Bombayı tayini çıkan polis memurunun ev eşyası arasında getirmişler


İzmir'de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda suçüstü yakalanan zanlılarda ele geçirilen bombanın, yol kontrollerinden geçmesi için Diyarbakır'dan İzmir'e tayini çıkan bir polis memurunun ev eşyaları arasında getirdiği tespit edildi.

Geçen salı sabaha karşı Gaziemir ilçesindeki ormanlık alana yanındaki iki kişiyle giden "Ahin" kod adlı İ.E. (36), toprağa gömülü patlayıcıları çıkarırken suçüstü yakalandı. Yapılan aramada 17 kilo 350 gr. C4 plastik patlayıcı, 10 adet el bombası, telefonla bomba tetikleme düzeneği ve fünye bulundu. Gözaltına alınan zanlılar İ.E., M.A. (43) ve B.İ. (30), sorgulanmak üzere İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Zanlıların, 1 Kasım 2015'teki milletvekili genel seçiminden önce eylem planı yaptığı ancak başaramadığı, ele geçirilen patlayıcılarla 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla düzenlenecek törenler sırasında eylem yapmak istedikleri ileri sürüldü. Terör örgütü PKK'nın kamplarında bomba eğitimi aldığı belirtilen İ.E.'nin, bomba hazırlama ve düzenek kurma konusunda terör örgütü üyelerine eğitim verdiği iddia edildi. Gözaltına alınan M.A.'nın ise kendi fotoğrafını yapıştırdığı, sahte "Polis Haberleri Gazetesi"ne ait, "İzmir Haber İstihbarat Servisi Müdür Yardımcısı" yazan tanıtım kartıyla dikkat çekmeden 10 Kasım törenlerine katılıp patlayıcıyı alana koymayı planladığı iddia edildi. Bu arada İ.E.'ye yardımda bulunduğu gerekçesiyle B.D. ile E.D.'de gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan beş zanlı adliyeye sevk edildi. İ.E. ile M.A. ve B.İ. tutuklandı, B.D. ile E.D ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BOMBAYI POLİS MEMURUNUN EV EŞYALRI ARASINDA GETİRMİŞLER

Teröristlerin patlayıcıyı İzmir'e nasıl getirdiği ise Terörle Mücadele Şubesi polislerinin titiz çalışmaları sonucu ortaya çıktı. Bir nakliye firmasında çalışan, teröristlerle bağlantılı kişilerin, patlayıcıyı yol kontrollerinden dikkat çekmeden kolayca geçmesi için Diyarbakır'dan İzmir'e tayini çıkan bir polis memurunun ev eşyaları arasında, iki buğday çuvalı içerisinde getirdiği belirlendi. Nakliye firması çalışanlarının, İzmir'de kendilerini bekleyen kişilere patlayıcıları teslim ettiği, onların da söz konusu ormanlık alana gömdüğü saptandı.

Operasyon kapsamında, patlayıcı konusunda yardım ve yataklık ettiği öne sürülen ikisi kadın beş zanlı daha gözaltına alındı. Emniyetteki sorguları tamamlanan zanlılar, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Bombayı tayini çıkan polis memurunun ev eşyası arasında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER