Bosna-Hersek'te yeni bir toplu mezar bulundu


Bosna-Hersek'in doğusundaki Kozluk bölgesinde yeni bir toplu mezar bulundu. Yaklaşık 10 gün önce edinilen bilgiler ışığında Bosna-Hersek Savcılığı kazı çalışması başlattı. Şu ana kadar 15 kişinin kemiklerinin çıkarıldığı kazılara Lahey Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nden yetkililerin de katıldığı belirtiliyor.

Çöp depolama sahası olarak kullanılan alanda yaklaşık bin Srebrenitsalı Boşnak'ın öldürüldüğü belirlendi. Öldürülenler arasında erkek çocuklarının da bulunduğu ifade edildi.

Kazı çalışmaları katliamdan sonraki zaman dilimlerinde cesetlerin farklı mekanlara taşınmasından dolayı birkaç ayrı alanda devam ediyor. Kazı yapılan alanlarda 200 kişinin kemiklerine ulaşılması bekleniyor. Konuyla alakalı olarak Bosna-Hersek Savcılığın talimatıyla bir kişi gözaltına alındı.

Katliam Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nin yetki alanına girmesinden dolayı Lahey'den de yetkililer kazı alanında Bosna-Hersek Savcılığı yetkilileri ile birlikte çalışmalara katılıyor. Elde edilen veriler Lahey'deki mahkemelerce delil olarak kullanılacak.

Kazı çalışmalarına Bosna-Hersek Savcılğı'nın yanı sıra, Bosna Sırp Cumhuriyeti polisi, Bosna-Hersek Kayıp Kişiler Enstitüsü yetkilileri ve Uluslararası Kayıp Kişiler Komisyonu yetkilileri de katıldı.

Yetkililer kazı çalışmalarını önümüzdeki günlerde aktif bir şekilde devam edeceği bilgisini verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Bosna-Hersek'te yeni bir toplu mezar bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER