Dalgakıran: Yüzde 4'ün yükselen büyümenin işareti olmasını diliyoruz

Dalgakıran: Yüzde 4'ün yükselen büyümenin işareti olmasını diliyoruz

Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran, yüzde 4'lük büyümenin olumlu bir işaret olmasını diledikleri söyledi.

TÜİK tarafından açıklanan üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını değerlendiren Dalgakıkan, büyümenin hala yetersiz olduğunu ve cari açık tehlikesine karşı ihracatı artırıcı politikaların gerekli olduğunu vurguladı. Dalgakıran şu görüşleri dile getirdi: "Ekonomimizin yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 4 büyümesi, ilk iki çeyrekteki düşük büyüme hızları dikkate alındığında sevindirici bir gelişme oldu. Bu verilerin ekonomik büyümenin yeniden yükselme sürecine girdiğinin bir işareti olmasını diliyoruz."

Türkiye ekonomisinin uzun dönemli büyüme eğiliminin yıllık yüzde 5-5,5 civarında olduğunu ve şu anki büyüme hızının hâlâ yetersiz seviyede olduğunu vurgulayan Dalgakıran, "Bir yandan eksik büyüme dönemlerinin kayıplarını telafi etmek, bir yandan da artan nüfusumuza istihdam sağlayabilmek için yüzde 6-7'lik büyüme hızlarını hedefleyecek politikaların ne olabileceğini ciddiyetle düşünmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Ekonomik büyümenin hızlanmasının, Türkiye ekonomisinin yapısı gereği ithalatın da artması anlamına geleceği uyarısında bulunan Dalgakıran, "Küresel gelişmeler beklenenden olumsuz seyir gerçekleşirse, cari açık konusu yeniden gündemimizin birinci sırasına oturacaktır. Bu da, büyümeye paralel olarak ihracatı artırıcı politikaların gündeme alınmasını zorunlu kılmaktadır. Makine üreticileri ve ihracatçıları olarak bu konuda her türlü katkıyı vermeye hazırız." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Dalgakıran: Yüzde 4'ün yükselen büyümenin işareti... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER