Bosna-Hersek ve Sırbistan ortak bakanlar kurulu toplantısı gerçekleştirildi


Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna tarihi bir zirveye ev sahipliği yaptı. Bosna-Hersek' class='textetiket' title='Bosna Hersek haberleri'>Bosna Hersek ve Sırbistan arasında geniş katılımlı bir bakanlar kurulu gerçekleştirildi. Dün akşam saatlerinde başkent Saraybosna'ya gelen Sırp bakanlar bu sabah itibariyle, Bosnalı bakanlar ile ortak toplantı yaptı.

Görüşmede, iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, sel felaketinden etkilenen alanların yeniden inşaası, güvenlik politikaları, ve sınır güvenliği ile alakalı konular ele alındı. Öte yandan bölgesel enerji projeleri, doğal varlıkların korunması, doğal afetlere karşı ortak projeler ilgili bakanlıkların konuştuğu konular arasındaydı.

Yapılan ortak bakanlar kurulunun ardından 4 önemli konu ile alakalı taraflar protokol imzaladılar. Savaşta kaybolan insanların akıbetlerinin belirlenmesi, telekominikasyon, Sokullu Mehmet Paşa'nın Visegrad şehrindeki tarihi mirasının korunması ve çevrenin korunması ile ilgili protokoller imzalandı. CİHAN
<< Önceki Haber Bosna-Hersek ve Sırbistan ortak bakanlar kurulu toplantısı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER