Boyabat, şehidini uğurladı

Boyabat, şehidini uğurladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'ya karşı başlatılan operasyonda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil, memleketi Sinop'un Boyabat ilçesinde toprağa verildi. Şehidin cenaze töreninde binler teröre lanet yağdırdı.

Önceki gün yaşanan operasyon sırasında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil'in (35) naaşı askeri kargo uçağı ile Sinop Havaalanı'na getirildi. Gece geç saatlerde havaalanına getirilen şehidin naaşı AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin Sertan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve askeri yetkililer tarafından karşılandı.

Uçaktan alınan şehidin naaşı bir süre askerlerin omuzundan taşındıktan sonra ambulansa konuldu. Bu sırada ambulansa çıkan şehidin babası Recep Aparangil, şehidin tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Acılı babayı askeri yetkililer teselli etmeye çalıştı. Şehit babası 'vatan sağolsun' diyerek uzun süre dua etti. Şehit Uzman Çavuş Sadık Aparangil'in naaşı daha sonra ambulansla Boyabat Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi morguna konuldu. Şehidin ailesi sabaha kadar ağıtlar yaktı.

Boyabat'ı hüzne boğan şehit Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil için Boyabat eski otogar alanında tören düzenledi. Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin naaşı, tören alanına getirildi. Buradaki törene AK Parti Milletvekili Akif Suat Çağatay ile birlikte Sinop milletvekilleri Nazım Maviş, Barış Karadeniz ve CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay ile birlikte Sinop protokolü katıldı.

İkindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, doğduğu köy olan Köprücek Köyü'ne götürüldü. Cenaze namazını Mustafa Erkan kıldırdı ve helallik isteyerek dua etti.

Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, şehidin ailesine, Sinoplulara ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı diledi. Vali Çetinkaya, "Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada Sinoplu hemşehrimiz Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil'in şehit düşmüştür. Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile tüm Sinoplu hemşehrilerime başsağlığı dilerim." dedi.

Köprücek Köyü girişi ile şehidin baba evi Türk bayrakları ile donatıldı. Köy girişinde şehidin naaşını karşılayan anne Suzan Aparangil fenalık geçirdi. Şehidin annesi yakınları tarafından sakinleştirildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil'in naaşı gözyaşları arasında Köprücek Köyü Mezarlığı'na defnedildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yürütülen operasyonda şehit olan 35 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil Ankara'da ikamet ediyordu. Aparangil, evli ve 3 çocuk babasıydı. CİHAN
<< Önceki Haber Boyabat, şehidini uğurladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER