Bozdağ: Saldırı, Elçi'ye, polise değil; Türk milletinin birliğine yapılmıştır


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Diyarbakır'da başlatılan terör saldırısı sadece polislerimizi hedef almamış, isabet eden kurşunlar sadece polisimizi şehit etmemiş, sadece Diyarbakır Baro Başkanımız merhum Tahir Elçi'nin hayatını kaybetmesine neden olmamış aynı zamanda Türk milletinin birliğini, dirliğini, huzurunu, kardeşliğini, barış ortamını hedef almıştır." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, memleketi Yozgat'ta AK Parti Yozgat İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Kasım Ayı İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı. Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, Diyarbakır'daki terör saldırısına değindi. Bozdağ, şunları kaydetti: "Sözlerimin başında öncelikle dün Diyarbakır'da meydana gelen hadisede hayatını kaybeden şehit polislerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet ailelerine yakınlarına emniyet teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Ayrıca Diyarbakır Boro Başkanımız avukat Tahir Elçi'ye Allah'tan rahmet diliyor, ailesine yakınlarına ve Türkiye Barolar Birliği'ne, hukuk camiasına başsağlığı diliyorum. Dün 2 teröristin saldırısı üzerine başlayan çatışma sırasında maalesef 2 polisimiz şehit oldu, 1 basın mensubumuz yaralandı. Ayrıca o gün olayın başladığı yere çok yakın bir mesafede açıklama yapmakta olan Diyarbakır Baro Başkanı merhum Tahir Elçi de nereden ve kimden geldiği henüz tespit edilememiş olan bir kurşunun isabeti suretiyle hayatını kaybetmiştir. Buradan öncelikle şunu ifade etmek isterim ki terörün her türü lanetledir, lanetlenmelidir. Şiddetin her türü lanetlenmelidir, lanetlidir. Dünyanın hiçbir yerinde terörle şiddetle elde edilmiş doğru bir netice yoktur, bundan sonra da terörle ve şiddetle elde edilecek bir netice olmayacaktır. Türkiye'de de terörün, şiddetin, kirli oyunların provokasyonların netice aldığı baki değildir."

"Bundan sonra da Türkiye'mizde hiçbir terör saldırısı, hiçbir şiddet, hiçbir provokasyon netice alamayacaktır." diyen Bozdağ, şöyle devam etti: "Ben bu vesile ile teröristlerin başlattığı terör saldırısını ve bu saldırı nedeniylede bütün terör örgütlerini, terör faaliyetlerini her türlü terörü şiddetle ve nefretle kınadığımı bir kez de Yozgat'tan ifade etmek istiyorum. Esasında dün Diyarbakır'da başlatılan terör saldırısı sadece polislerimizi hedef almamış, isabet eden kurşunlar sadece polisimizi şehit etmemiş, sadece Diyarbakır Baro Başkanı'mız merhum Tahir Elçi'nin hayatını kaybetmesine neden olmamış aynı zamanda Türkiye'mizi hedef almıştır. Türk milletinin birliğini, dirliğini, huzurunu, kardeşliğini, barış ortamını hedef almıştır. Bu hesapları hepimizin görmesi lazım. Onun içinde her terör saldırısı sonrası birbirimize şüphe ile yaklaşma yerine, birliğimize, dirliğimize, huzurumuza barışımıza daha fazla sahip çıkmalı ellerimizi daha fazla birbiri ile buluşturmalı ve daha fazla kenetlenmeliyiz ki bu kirli hesapları yapanlar hedeflerine ulaşmasınlar."

Diyarbakır olayının hemen ardından adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını vurgulayan Bozdağ, şu ifadeleri kullandı: "Olayın akabinde hem adli hem de idari soruşturma başlatılmıştır. Adli ve idari soruşturma olayı bütün yönleri ile detaylı bir şekilde ortaya çıkarılacaktır. Şu anda yazılı görsel ve sanal medya üzerinden yayınlanan bazı haberler gerçek değil yalan, bazıları manipülasyon, bazıları çarpıtma maalesef kirli haberlerle milletimizin zihnini bulandırmak isteyen çevreler var. Olay bütün yönleriyle incelenecek ve gerçek bütün çıplaklığıyla ortaya çıkartılacaktır. Hiçbir şey gizlenmesi, örtünmesi, göz ardı edinmesi, ihmal edilmesi asla söz konusu değildir ve olması da mümkün de değildir. Dünden bu yana yapılan açıklamalara baktığınız da bazı çevreler daha işin başında 'katil devlet' diye ön yargılarıyla katil ilan ediyorlar. Elde bilgi var mı? Yok delil var mı? Yok. Herhangi bir bulgu var mı? Yok. Sadece ön yargılarla konuşan parti temsilcileri oldu. HDP'nin temsilcileri oldu ve başka yerlerde başka çevrelerde benze konuşmalar yapıldı. Sayın Başbakan'ımızın yaptığı açıklamalar çarpıtıldı. Onları farklı bir noktaya çekilmesi için maalesef kirli gayretleri çabaları görüyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Bozdağ: Saldırı, Elçi'ye, polise değil; Türk milletinin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER