Brezilya G20 Zirvesi'nde yolsuzluğu gündeme taşıyacak


Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, 15 ve 16 Kasım'da Türkiye'de gerçekleştirilecek G20 Zirvesi'ne katılacak.

Devlet ve hükümet yetkilileri, Antalya'da düzenlenen zirvede sene içerisinde dünya ekonomisinin kapsayıcı büyümesi için yapılan çalışmaların sonuçlarını onaylayacak. Liderler 2030 yılı kalkınma gündeminin yanı sıra, İklim Değişikliği, Terörizm, Mülteci Krizi ve Çok Taraflı Ticaret Sistemleri gibi konu başlıklarına da değinecekler.

"Yolsuzluğu karşı mücadele" konusu da Antalya'daki temsilcilerin gündeminde olacak. Brezilya, İtalya ve OECD tarafından teşvik edilen temel amaçların arasında "kamu harcamalarının amacına uygun olarak kullanılması" ilkesinin benimsenmesi de var.

Brezilya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Antalya Zirvesi'nde uluslararası finansal sistemin istikrarını sağlamaya yardımcı olacak mali düzenleme reformlarının uygulanması konuları ele alınacak. Bu bağlamda, aynı zamanda yatırımların teşviki görüşülerek, Kapsamlı Büyüme Stratejileri'nin uygulanmasına yönelik adımlar atılacak.

G20 temsilcileri, 2025 yılına kadar işsizlik oranını yüzde 15 oranında azaltmayı taahhüt edecek. Kayıt dışı çalışanların istihdamı ve eğitim programlarına dahil olmaları teşvik edilecek. Kuzey Afrika bölgesine odaklanılarak, aynı zamanda yenilenebilir enerji kullanımını yaygınlaştırmak için politika seçeneklerini ortaya koyacaklar. CİHAN
<< Önceki Haber Brezilya G20 Zirvesi'nde yolsuzluğu gündeme taşıyacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER