Bu kadarına da pes artık!

Van’da paralel safsatasıyla kayyım atanan Özel Serhat Eğitim Kurumları devlet eliyle gasp ediliyor. Van Emniyet Müdürlüğü eğitim kurumunun tüm bina ve arsalarının kendilerine tahsis edilmesi için Milli Emlak Müdürlüğü’nden talep edildi. KOM Şube Müdürü Ateş Taflı tarafından yazılan yazıda binaların Emniyet Müdürlüğü için kullanılacağı belirtildi.

Van Özel Serhat Eğitim Kurumları'na polis baskını

‘Hizmet Hareketi’ne yönelik operasyon, gözaltı, tutuklama ve kayyım atamaları artarak devam ederken Van’da bir gasp yaşandı. Geçtiğimiz günlerde Van’da 27 yıldır eğitim alanında büyük başarılara imza atan Özel Serhat Eğitim Kurumları’na bağlı 3 özel okula 27 Mayıs’ta kayyım atandı.

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından örneği olmayan bir hukuksuzluğa imza atılarak, Serhat Kolejinin tüm bina ve arsalarının, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilmesi istendi. Her açıdan hukuksuz ve mesnetsiz olan bu talep en temel hak olan mülkiyet hakkına aykırı olduğu için hiçbir geçerliliği yok. Kaldı ki, Van’da hali hazırda 5 adet binada hizmet veren Emniyete, bunlara ilaveten Karayolları tarafından çok geniş bir arsa verilmiş durumda. Okul binasının talep edilmesinin arkasında rant politikalarının olduğu, binanın gasp edilerek yandaş işadamlarına peşkeş çekileceği ve Emniyet’in bu konuda aracılık ettiği iddia ediliyor.

Geçtiğimiz aylarda Van’da kurban bayramında kız yurduna herhangi bir mahkeme kararı olmadan yapılan hukuksuz arama ile başlayan nefret operasyonları, sadece Van’ın değil bölgenin en başarılı okulu olan Serhat Kolejine kadar uzanmış, bu başarılı okula devam eden pek çok öğrenci mağdur edilmiş ve sürekli başarılarıyla adından söz ettiren okul kapatılmış olacak.

VATANDAŞ DÖVEN, KIZ YURDU BASAN MÜDÜR YİNE BAŞROLDE

Öte yandan Van’da son dönemde meydana gelen her hukuksuzluğun arkasında yer alan Ateş Taflı bu konuda da yine kumpasa aracılık eden isim. Mahkeme kararı olmadan Kız yurdunu bastıktan sonra geriye dönük karar getiren, Serhat Koleji baskınında avukat darp eden, Müdürü olduğu KOM Şube kaçakçılıkla mücadele etmediği gibi, adı pek çok skandala karışırken sadece eğitim kurumları ile mücadele eden Taflı, son olayda yaptığı taleple skandallarına yenisini ekledi.

“BEN BURALARIN TANRISI ATEŞ KOMİSER”

Geçmiş yıllarda da pek çok olaya adı karışan Ateş Taflı’nın, Adana’da görev yaptığı yıllarda trafikte tartıştığı bir vatandaşı darp, kavga esnasında “Ben buraların Tanrısı Ateş komiser” diyerek tehditler savurduğu ve bu olay sebebiyle soruşturma geçirdiği ve ceza aldığı öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan hukukçular, idari bir işlemle böyle bir gaspın söz konusu olamayacağını, talimatı veren ve uygulayan kişilerin çok büyük sorumluluk altına gireceklerini belirtiyor.

DOĞUNUN EN BAŞARILI OKULLARI ARASINDA YER ALIYORDU

Özel Serhat Eğitim Kurumları, 1990 yılında Edremit yolu üzerinde bulunan merkez binasında yabancı dille eğitim yapan Anadolu Lisesi statüsünde özel okul olarak eğitim hayatına başladı. 1990-1991 eğitim döneminde Serhat Lisesi ve Serhat Fen Lisesi, 1991-1992 eğitim döneminde Serhat İlköğretim Okulu’nun (Van Merkez) eğitim hayatına başladı. Eğitim kadrosu, bilimsel ve yabancı dil amaçlı laboratuarları, konferans salonu, pansiyon ve donanımlı derslikleriyle Van’ın önde gelen saygın eğitim kurumlarından biri olarak günümüze kadar hizmetlerine devam etti.

<< Önceki Haber Bu kadarına da pes artık! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER