Bu Ramazan misafirleriniz Kimse Yok Mu'dan!

Her yıl tüm Dünya'da Ramazan sevinci yaşanmasına vesile olan ve milyonlarca insanın yüzünü güldüren KYM, bu yıl da ülkemizde ve 40’ı aşkın ülkede Ramazan sevinci yaşatmak için kolları sıvadı.

Bu Ramazan misafirleriniz Kimse Yok Mu'dan!

Bu nedenle geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından sosyal medya kullanıcılarına seslenen KYM Genel Başkanı İsmail Cingöz, tüm engellemelere rağmen bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek ve ihtiyaç sahiplerine hep beraber Ramazan sevinci yaşatabilmek için bir çağrıda bulundu.

Ramazan dayanışma ve yardımlaşma ayıdır. Var olanı olmayanla paylaşmadıkça, derdi olanın derdini sormadıkça, hüznü ve sevinci hep beraber bir sofrada yudumlamadıkça gerçek manada Ramazanlaşmaktan söz etmek mümkün değildir. Günümüzde bunu bizim yerimize sistemli ve sürekli bir şekilde yapan, etki alanı geniş yardım kuruluşları var. Onlardan biri, şeffaf ve güvenilir yardım anlayışıyla uluslararası arenada adından sıkça söz ettiren, başarıları ödül ve takdirnamelerle tescillenen Kimse Yok Mu Derneği.



Fakat bilindiği gibi Kimse Yok Mu Derneği yaklaşık iki senedir sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bu bağlamda Ramazan kampanyası yapmasına da izin verilmeyen KYM, yasal engeller yüzünden Ramazan’da bağış topladığını medya aracılığıyla da ilan edemiyor. Ramazan projelerinin detaylarını anlatacak şekilde reklam dahi veremiyor. Bu durum, her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan’da daKYM’nin yolunu gözleyen yüz binlerce ihtiyaç sahibini ve iftar sofralarında Ramazan sevincini yudumlamak isteyen milyonlarca yetimi mağdur edip mahzun bırakıyor.



Tam da bu noktada KYM Genel Başkanı İsmail Cingöz, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden bir çağrıda bulundu. 

Bunca engellemeye rağmen hiçbir yılgınlık emaresi göstermeyen yardımseverleri, ihtiyaç sahiplerine hep birlikte sahip çıkmaya davet etti. Cingöz Twitter hesabından, “Öncelikle sizlerden bir istirhamım var. Ramazan geldi ve ülkemizde mağdur aileler var. Onlara sahip çıkmamız lazım. Dünyada iftar, sahur yapacak ve bizlerin sofralarımıza misafir etmemiz gereken milyonlarca yetim var. Hiç olmazsa sosyal medya -böyle hayırlı bir işle- bir ay yıkılsa da; 10, 20, 50, 100 yetime herkes iftar verse. Bir iftar bedeli Türkiye için sadece 5 TL yurtdışı için ise sadece 2 dolar. Öncülük yapsanız da; herkes bütçesine göre sofrasına misafirsiz oturmasa. O zaman herkesin sofrası bereketlenecektir. Şahsınızda tüm sosyal medya kullanan dostlardan istirhamımdır: Beraberce el ele verelim, bakın dünya nasıl Ramazanlaşır.” şeklinde paylaşımlarda bulundu.



Tüm engellemelere rağmen ihtiyaç sahiplerinin mağdur olmaması adına çağrı yapan KYM Genel Başkanı İsmail Cingöz’ün bu çağrısı cevapsız kalmadı. Toplumun her kesiminden KYM'nin sosyal medya gönüllüleri seferber oldu. Sosyal medya kullanıcıları #MisafirlerimKimseYokMudan etiketiyle paylaşımlar yaparak ve etiketin yazılı olduğu dövizlerle fotoğraf çektirerek sosyal medyada bir farkındalık oluşturma gayreti içerisine girdiler. Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri böylesi güzel bir vesileyle ihtiyaç sahiplerini mahzun bırakmamak için aynı hassasiyeti tüm sosyal medya kullanıcılarından bekliyor ve herkesi sosyal medyada başlatılan bu sosyal sorumluluk projesine davet ediyor.



Merak edenler için; dernek Ramazan boyunca iftar, kumanya, zekat, fitre ve bayramlık bağışlarınızı kabul etmeye devam edecek. Dileyen herkes, www.kimseyokmu.org.tr ya da ramazan.kimseyokmu.org.tr adreslerinden kredi kartları aracılığıyla online bağış yapabilecek. Yardımseverler ayrıca derneğin resmi banka hesaplarından istedikleri miktarda bağış yaparak ihtiyaç sahiplerine destek olabilecekleri gibi, bizzat KYM genel merkezine veya şubelerine uğrayarak, bağışlarını makbuz karşılığı yapabilecekler.

Unutmayalım; Ramazan’ı  paylaşarak çoğaltmak, hüznü ve kederi sevinçle değiştirmek bizim elimizde. Gelin, bu Ramazan sosyal medyada sadece hayır konuşulsun. Sofralarımızda misafirsiz, yetimsiz iftar açılmasın. Gelin, bu Ramazan hayır yapmak sizden, misafirlerin en kıymetlisi Kimse Yok Mu’dan olsun.



<< Önceki Haber Bu Ramazan misafirleriniz Kimse Yok Mu'dan! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER