Bu ülkücü diğerlerinden farklı

Erzurum'da Yanıkdere Şehitliği'nde sonuç bildirgesinin okunmasına katılan Japon Keisuke Wakizaka yaptığı 'Bozkurt işareti' ile dikkat çekti.

Bu ülkücü diğerlerinden farklı

Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki yüksek lisansın ardından Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkileri konusunda doktora yaptığını belirten Keisuke Wakizaka, 6 yıldır Türkiye'de yaşadığını söyledi. Kısa sürede Türk halkını çok sevdiğini ifade eden 26 yaşındaki Keisuke Wakizaka, okuduğu kitaplarla MHP'yi kendine yakın bulduğunu anlattı. Çok sayıda Türk dostu bulunduğunu anımsatan Wakizaka, 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde MHP'nin oylarını yükselteceğine inandığını söyledi. Özellikle Ermeni meselesi hakkında gerçekleri haykırmada MHP'nin gücü olduğuna işaret eden Keisuke Wakizaka, şöyle dedi:


Buraya geldikten sonrada çok kitap okudum. Daha sonra kendime yakın gördüğüm için Milliyetçi Hareket Partisi'ne gittim. Sık sık partinin Ankara'daki genel merkezine gidiyorum. Okuduğum kitapları aileme gösterdim. Ailem de gayet iyi karşıladı. Japonya'da MHP'yi anlatıyorum. MHP de biz Japonlar gibi örf ve adetlerine çok bağlı. Seçimlerde oylarını yükselteceğine inanıyorum." 

Sonuç bildirgesinin okunduğu Yanıkdere Şehitliği'nde bir eliyle Türk bayrağı taşıyan diğer eliyle 'Bozkurt' işareti yaparak basın mensupları ve diğer katılımcılara poz veren Keisuke Wakizaka, halkın ilgi odağı oldu. Okunan İstiklal marşına eşlik eden Keisuke Wakizaka, törene katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. 

TANZANYALI ÜLKÜCÜ AKILLARA GELDİ

2 sene önce Ankara Tıp Fakültesi'nin Tanzanyalı öğrencisi Waziri Juma Msangi, MHP'lilerden etkilenerek ülkücü olmuştu. Hedefi kendi ülkesinde MHP benzeri bir parti kurmak olan Msangi hayranı olduğu MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ziyaret etmiş, kendini Tanzanya kökenli ülkücü olarak tanımlamıştı.


<< Önceki Haber Bu ülkücü diğerlerinden farklı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER