Bükreş'te 10 bin kişiye kurban eti ikram edildi

Romanya'da faaliyet gösteren Tuna Vakfı, Kurban Bayramı coşkusunu Romenlere de yaşattı. Türkiye'den gelen hayırseverlerle birlikte Bükreş'te bayramlaşma programı düzenleyen vakıf, 10 bin kişiye kavurma ikram etti.

Bükreş'te 10 bin kişiye kurban eti ikram edildi

Romanya'da 20 yıldır sosyal faaliyetlere imza atan Tuna vakfı, Kurban Bayramı vesilesiyle başkent Bükreş'te büyük bir etkinlik düzenledi. İstanbul ve Bursa'dan gelen Türk hayırseverlerin katkı yaptığı programa katılan yaklaşık 10 bin Romen bayram sevincine ortak oldu. Farklı kültürlerin buluştuğu, dostlukların perçinlendiği etkinlikte misafirlere kavurma, döner ve baklava ikram edildi. Kavurmayı tadan Romenler, Kurban Bayramı'nın ne anlama geldiğini gördüklerini ve yapılan ibadeti takdir ettiklerini belirtti. İstanbul'dan gelen Necla Dumankaya, programı, ‘İslam dini ve Türk kültürünü anlatmanın naif bir yolu' olarak gördüğünü söyledi. “Böyle bir manzarayla karşılaşacağımızı hayal edemezdim.” dedi. Dilek Akdere de, “Bir tabak kavurma ile farklı din ve kültürden insanlar kaynaşıyor. Bu çok güzel.” diye konuştu. Vakıf gönüllüleri, Müslüman soydaşların yaşadığı Dobruca bölgesinde de 11 ton et dağıtacak.



Romanya'da 20 yıldır sosyal ve kültürel aktivitelere imza atan Tuna Vakfı, düzenlediği Kurban Bayramı etkinliği ile yine farklılıkları buluşturdu, dostlukları perçinledi. Vakıf, ülkede düzenlediği programla Türklere ve Romenlere ortak bayram sevinci yaşattı. Başkent Bükreş'in en merkezi parkında yapılan programda 10 bin kişiye kavurma ve döner dağıtıldı. Konuklar sahne performansları ve baklava yarışmasıyla hoşça vakit geçirdi. Bayram etkinliğine kızıyla gelen Romen konuk organizatörlere, “Bu bayramın ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Bu ibadetin ruhunu çok takdir ediyorum. Başka biri için, gönülden bir şey vermek. Bunu ülkenizde gördüm ve çok hoşuma gitti.” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Başka bir Romen konuk ise kurbanın kaynaştırıcı yönüne şu sözlerle vurgu yaptı: “Geleneklerimizi tanıyalım, dostluklarımız gelişsin, hatta kardeşlik olsun.”

Organizasyonda açılan çadırlarda sadece Bükreş'te ikamet eden Türk hayırseverler çalışmadı. Romanya'ya kurban kesmeye İstanbul ve Bursa illerinden gelen hayırsever vatandaşlar, kendi elleriyle Romen konuklara kavurma ikram etti. İstanbul'dan gelen bir hayırsever, “Burada herkese et dağıtıyoruz, kavurma dağıtıyoruz, kestiğimiz kurbanları dağıtıyoruz, Müslüman olsun olmasın... Çok büyük de lezzet alıyoruz gerçekten, kendimiz yemiş olmaktan daha fazla lezzet alıyoruz.' dedi. Bursalı hayırsever ise gördükleri ilgiyi, ‘Yetiştiremiyoruz gördüğünüz gibi, 3-4 tane stant var. İnsanların güzel bir ilgisi var, inşallah her sene devam eder.” sözleriyle anlattı.



‘DİNİMİZİN LATİF, KİBAR BİR ŞEKİLDE İFADESİ'

Başkent Bükreş'te bu yıl 10. kez düzenlenen etkinlik, Türk-Romen herkesin hayranlığını kazandı. Programı, ‘dinimizi anlatmanın naif bir yolu' olarak niteleyen Necla Dumankaya, duygularını “Hiç böyle bir manzarayla karşılaşacağımızı hayal bile edemezdim. İslam'ın çok güzel, çok kibar, çok latif bir şekilde ifade ediliş manzaralarını gördüm. Çok gurur duydum.” sözleriyle ifade etti.

İstanbul'dan gelen diğer konuk Dilek Akdere ise, gönüllere girmenin önemine vurgu yaptı. Akdere, “Ekmek arası döner dağıtılıyor ama bu kadar insanın gönlü kazanılıyor. İnsanların elindeki ekmeği görüp, yüzündeki gözündeki mutluluğu görünce bir ekmekle birkaç tane gönül fethediyoruz burada. İnşallah her bayramda başka ülkelerle böyle güzellikleri yaşamaya devam ederiz.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Türk hayırseverler Müslüman soydaşların yaşadığı Dobruca bölgesindeki köy ve kasabalarda yarın 11 ton et dağıtımı gerçekleştirilecek. Dağıtıma, Romanya'da ikamet eden hayırseverlerin yanı sıra Türkiye'nin değişik illerinden gelen konuklar da eşlik edecek.

ZAMAN
<< Önceki Haber Bükreş'te 10 bin kişiye kurban eti ikram edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER