Bülent Tezcan'dan çok önemli '1 Kasım' uyarısı

CHP’li Bülent Tezcan “Sandık, ikili tehdit altında. Hem terör örgütü tehdidi, hem de terörü bahane eden AKP’nin” dedi. Tezcan, acil önlem alınması gerektiğini belirtti.

Bülent Tezcan'dan çok önemli '1 Kasım' uyarısı

CHP’nin Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, doğu ve güneydoğuda sandık güvenliği ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

İKTİDARI UYARIYORUZ
Bugün'den Ezelhan Üstünkaya'nın haberine göre, CHP’nin Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Sandık, ikili tehdit altında. Hem terör örgütü tehdidi, hem de terörü bahane ederek AKP’nin güvenlik kuvvetleri ile seçim güvenliğini ihlal edecek adımları atması tehdidi altında. Acil önlem alınması lazım” dedi.

Tezcan şöyle konuştu: “Güvenlik kuvvetleri kanalıyla sandıkların kontrol edilmesi ve polis, jandarma, güvenlik elemanları kanalıyla iktidar lehine seçim güvenliğini ihlal eden tutumlar almaları riski var. İktidarı uyarıyoruz. Hiç kimse terörü bahane ederek seçim güvenliğini ihlal edecek temeli hazırlamasın.”

YSK ÖNLEM ALSIN
Tezcan, YSK’ya çağrıda bulunarak, “İki tehdide karşı da devletin önlem alması gerek. Sandığın içine müdahale etmesini önlemek de, YSK’nın ilçe ve il seçim kurullarının görevidir” dedi.

YSK DEV EKRAN KURACAK
Bülent Tezcan, 7 Haziran seçimleri öncesi YSK’ya, ilçe seçim kurullarında veri girişi sırasında gözlemci bulundurma talebi ile yazılı başvuruda bulunduklarını ancak reddedildiğini anımsatarak, “Bu kez sözlü talepte bulunduk. YSK, kısmen önlem aldı. Dev ekranlardan izleme imkanı olacak” dedi.

ÖLÜ SEÇMEN LİSTELERİ VERİLMİYOR
7 Haziran seçimleri öncesi ölü seçmen listelerinin verilmesi talebinin YSK tarafından reddedildiğini de anımsatan Tezcan, “YSK, kayıtları vermiyor. Yeniden görüştük. Henüz bir gelişme yok” şeklinde konuştu.

<< Önceki Haber Bülent Tezcan'dan çok önemli '1 Kasım' uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER