Burçlu öğrenciler masa tenisinde dünya şampiyonu oldu

Burçlu öğrenciler masa tenisinde dünya şampiyonu oldu

Özel Burç Okulları öğrencisi ve masa tenisi milli takımında yer alan Talha Yiğenler ve Zihni Batuhan Şahin, Portekiz'de oynanan Yıldız Genç açık turnuvasında Fransa'yı 3 - 2 mağlup ederek dünya şampiyonu oldu.

Adana'nın ve milli takımın başarılı masa tenisçileri Talha Yiğenler ve Zihni Batuhan Şahin başarılarına bir yenisini daha ekledi. Yaklaşık 5 yıldır Özel Burç Okulları'nda eğitim-öğretimlerine ve spor hayatlarına devam eden milli sporcular, Portekiz'de dünya ülkeleri arasında oynanan Dünya Açık Gençler turnuvasında Türkiye'yi temsil etti.

Finalde Fransa ile karşı karşıya gelen Talha Yiğenler ve Zihni Batuhan Şahin, oldukça çekişmeli geçen karşılaşmada büyük bir başarıya daha imza attı. Fransa'yı 3-2 mağlup eden Burçlu milli gençler, dünya şampiyonu oldu.

Milli masa tenisçisi Talha Yiğenler, Portekiz'de oynanan uluslararası müsabakadan Türkiye'ye kupa ile döndükleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Fransa karşısında almış oldukları bu başarıda okullarının ve öğretmenlerinin büyük katkısı olduğunu belirten Yiğenler, "Dünya şampiyonu olmak için çok çalıştık ama öğretmenlerimizin bizim için göstermiş olduğu fedakarlıkları göz ardı edemeyiz. Okulumuzda öğretmenlerimiz ile planlı ve programlı çalışmalar yaparak bugün bu kupayı ülkemize kazandırdık. Ben okuluma ve öğretmenlerimin yanı sıra, benim bu başarıyı kazanmamda her zaman yanımda olan aileme de ayrıca teşekkür ederim." dedi.

Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Abdullah Akça ise Portekiz'de dünya şampiyonu olan ve Türk Bayrağı'nı dalgalandıran öğrencilerini tebrik etti.

Öğrencilerinin Türkiye'ye kazandırmış olduğu kupadan dolayı büyük onur duyduğunu aktaran Akça, öğrencilerinin uluslararası arenada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğini belirterek, şöyle konuştu: "Öğrencilerimizin Türk Milli Masa Tenisi Takımı'nı temsil etmesi ve bunun sonucunda da dünya şampiyonu olmaları tarif edilmez bir duygu. Yavrularımız bu kupayı öyle kolay kazanmadı. Bizim için öncelikli önemli olan eğitim ve aynı zamanda da spor, bilim ve kültürel aktiviteler… Ancak biz öğrencilerimizi kendi yeteneklerine uygun spor dallarına da yönlendiriyoruz. Çünkü spor, onların derslerine de katkıda bulunuyor. Düzenli çalışma, disiplin ve emek, öğrencilerimize girmiş oldukları spor müsabakalarında büyük başarılar getiriyor."
CİHAN
<< Önceki Haber Burçlu öğrenciler masa tenisinde dünya şampiyonu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER