Burhan Özfatura: Türkiye'de can ve mal güvenliği yok


İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Burhan Özfatura, şehrin sağlıkta öncü kuruluşlarından biri olan Şifa Üniversitesi'ne bağlı toplam dokuz poliklinik ve hastane hakkında, YÖK'ün genelgesi doğrultusunda verilen kapatma kararına tepki gösterdi.

Türkiye'de ifade, fikir ve inanç hürriyeti bulunmadığını ileri süren Dr. Özfatura, "Türkiye'de demokrasi yok, hukuk düzeni hiç yok. Böyle olunca da tam bir pervasızca uygulamalar devam ediyor. Her şey mübah olarak görülüyor. Her gün inanılmaz olayları izlemeye alıştık ki hiçbiri bizi şaşırtmaz oldu. Biz hep doğruların, haklıların yanında yer alacağız, mazlumların ve mağdurların yanında yer alacağız. 'Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır.' hükmünün içine girmemeye çalışacağız." dedi.

'İŞSİZLİK ZATEN ASTRONOMİK SEVİYEDE'

Şifa Üniversitesi'ne bağlı dokuz poliklinik ve hastanenin kapatılmasıyla onlarca kişinin işsiz kalacağını söyleyen Özfatura, Türkiye'de işsizliğin zaten astronomik seviyeye çıktığını ileri sürdü. Koza İpek Grubu'na kayyım atanmasından sonra yüzlerce kişinin işten çıkarıldığını hatırlatarak, "Zaten işsizlik, inanılmaz astronomik zirveye geldi. Uydurma rakamlar değil, gerkçek rakamlara bakacaksınız. Türkiye'de üniversite mezunlarının yüzde 35'i işsiz. Genel oran da bana göre yüzde 25'in altında değil. Bir taraftan bir parmak bal vererek, 'şu kadar öğretmen alınacak' filan diye; artık o alımların da nasıl yapıldığını milletin takdirine bırakıyorum, çünkü KPSS'ye girmeden son beş yılda 20 bine yakın alım yapıldı. Torpil tayinlerini de biliyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Burhan Özfatura: Türkiye'de can ve mal güvenliği yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER