Burkina Faso'daki terör saldırısında iki İsviçre vatandaşı öldü


Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da önceki gün düzenlenen terör saldırısında 29 kişinin hayatını kaybettiği ve 30'dan fazlasının yaralandığı açıklandı.

El Kaide'nin Mağrip kolunun üstlendiği terör saldırısı başkentin merkezinde yabancıların konakladığı L'hôtel Splendid ve çevresinde rastgele ateş edilmesi ile gerçekleştirildi. Ölen 18 yabancı arasında 6 Kanada, 2 Fransa, 2 İsviçre ve bir ABD vatandaşı olduğu açıklandı.

Son yıllarda iç politikasında kargaşanın hakim olduğu Burkina Faso'da terör olaylarına şahit olunmuyordu. Fakat ülkenin kuzey sınırındaki iki komşu ülkesi Mali ve Nijer'de aktif olan grupların güneye indikleri ve bu ülkelerde yabancılara yönelik terör saldırılarına geçtikleri belirtiliyor.

Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter hafta sonu yaptığı açıklamada saldırılarda hayatını kaybeden İsviçrelilerden birinin eski milletvekili ve İsviçre Posta Hizmetleri Die Post'un eski Genel Müdürü Jean-Noël Rey olduğunu açıkladı. İkinci kişi ise yine eski bir siyasetçi olan Georgie Lamon.

Her iki kişinin de Burkina Faso'da birçok yardım faaliyetlerinde bulunduğu son olarak ise Georgie Lamon'un kurduğu Yelen Derneği'nin desteği ile açılan bir okul kantininin açılışı nedeniyle ülkede bulundukları belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Burkina Faso'daki terör saldırısında iki İsviçre vatandaşı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER