Bursa Barosu'ndan saldırılara kınama


Türkiye'nin birçok ilinde son günlerde artan şiddet olaylarına Bursa Barosu yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi.

Baro Başkanı Avukat Ekrem Demiröz tarafından yapılan açıklamada, 10 Ekim tarihinde Ankara'da yaşanan katliamın ülkemizin geleceğine ve umuduna yönelik alçakça bir saldırı olduğuna vurgu yapıldı.

Bu saldırıyı protesto eden Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatların 13 Ekim 2015 günü Alanya'da saldırıya uğradığına dikkat çekilen yazılı açıklamada şöyle denildi: "Aynı akşam, Konya da yapılan milli maç esnasında katliamda yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşu, saygısızlıkla kesildi. Katliamda hayatını yitirenleri anmak için yapılmak istenen yürüyüşlere müdahale edildi. Bugün 14 Ekim 2015'te yine Alanya'da avukatlara yapılan saldırı için açıklama yapan Antalya Barosu yönetim kurulu üyeleri ise adliye binasında polis saldırısına uğramış ve arkadaşlarımızdan biri yaralanarak hastaneye kaldırılmıştır.
Sadece birkaç gün içinde yaşadığımız tüm bu saldırılar, ülkemizin geleceğine yönelik saldırıdan ayrı düşünülemez. Hepsi, planlı bir saldırının parçalarıdır. Kaybettiğimiz insanlarımızın anılmasına dahi tahammülü olmayanların düzeni, bize sadece kan ve acı vaat etmektedir. Ancak, Bursa Barosu olarak, Antalya da ve tüm Türkiye de insan onuru, demokrasi ve hukukun üstünlüğü için mücadele eden Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi arkadaşlarımızın ve Antalya Barosunun yanındayız. Bizler bu topraklarda iyiliğe, umuda ve insanlığa her şeye rağmen inanıyoruz. Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi arkadaşlarımıza ve Antalya barosu üyesi arkadaşlarımıza yapılan şiddeti ve polis saldırısını kınıyor ve lanetliyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Bursa Barosu'ndan saldırılara kınama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER