Bursa'da 2015'te acillere 3 milyon müracaat yapıldı


Bursa'da acil servis ve yoğun bakım hizmetleri, Bursa Kamu Hastaneler Birliği merkez binasında gerçekleşen toplantıda ele alındı. Geçen yıl Bursa'da acillere 3 milyon müracaatın yapıldığı açıklandı.

2016 yılının ilk toplantısında Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr.Elif Güler Kazancı koordinatörlüğünde hastane başhekim yardımcıları, sağlık bakım hizmetleri müdürleri, acil bakım müdürleri ve hemşireleri bir araya geldi. İki gün süren toplantılarda acil ve yoğun bakım hizmetleri, çalışanların karşılaştığı sıkıntılar ve çözüm önerileri konuşularak verilen hizmetin kalitesini arttırmak ve bu alanda daha verimli çalışabilmek adına fikir alış verişinde bulunuldu.

2015 yılında yoğun bakım yatak sayılarının yüzde 10 oranında arttığını söyleyen Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm.Dr. Kazancı, yoğun bakım hizmetlerinin hassasiyet isteyen özellikli birimlerden biri olduğunu belirtirken, "Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kriterlere uygun olarak yapılandırılmış yoğun bakım hizmetlerimizin ilimiz ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için gereken çaba ve gayreti gösteriyoruz." dedi.

Acil servis hizmetleri konusunda da açıklama yapan Uzm.Dr. Kazancı, Bursa'da 2015 yılında acil servislere 3 milyonun üzerinde hasta başvurusu olduğunu, bağırsak, gribal enfeksiyon, baş ağrısı gibi poliklinik veya aile hekimleri tarafından tedavi edilebilecek olan hastaların büyük bir çoğunluğunun mesai bitimini bekledikleri, bu yüzden de acil servislerin yoğunluğunun arttığını ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Bursa'da 2015'te acillere 3 milyon müracaat yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER