Bursa Orhangazi Üniversitesi dünyaya açılıyor


BURSA (CİHAN)- Dünyanın önemli şehirlerinde danışmanlık ofisleri bulunan Sudanlı yöneticiler Bursa Orhangazi Üniversitesi'ni ziyaret ederek üniversite hakkında detaylı bilgi aldı.

Londra, Dubai ve Sudan'ın başkenti Hartum'da danışmanlık hizmeti veren Cyrstal International yetkilileri Dr. Ali Mustafa ve Ahmed Rabie Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri'yi ziyaret ederek üniversitenin uluslararası öğrenci kabulü hakkında görüştü.

Ziyaretle İlgili konuşan Rektör İleri, üniversitemizin her geçen gün uluslararası alanda önemli adımlar attığını ve bu ziyaretin de bunun somut bir göstergesi olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Recep İleri, "Üniversitemizde Sudan'lı bir öğrenci var. Ancak bu sayının bu görüşmeden sonra artacağını ümit ediyorum.
Üniversitemizde 37 farklı ülkeden öğrencimiz var. Hedefimiz bu sayının bir sonraki yıl 50 ülkeye çıkması. Bu sayı arttıkça da dünyaya daha kolay açılacağız." dedi.

Farlı ülkelerden gelen öğrencilerin üniversitemize ve ülkemize bir çok alanda katkı sağladıklarını vurgulayan Rektör İleri, "Farlı ülkelerden gelen öğrenciler ülkeler arasında ilişkilerin gelişmesine katkı sağlıyor. Bu sayede ülkemizin ve Bursa'nın bilinilirliği artacaktır." şeklinde konuştu.

Rektör İleri, bu vesileyle Sudan' dan gelen misafirleri ve Bursa halkını 12-14 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Bursa Orhangazi Üniversitesi Bahar, Bilim, Kültür ve Sanat Festivaline de davet etti. Festival hakkında bilgi veren Rektör İleri, "Bu festivale gelen misafirlerimiz dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerimizi ve o ülkelerin kültürlerini tanıma fırsatı bulacaklar. Bursa halkını mutlaka bu festivale bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Bursa Orhangazi Üniversitesi dünyaya açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER