Bursa Osmangazi'de karla mücadele başladı


Bursa Osmangazi Belediyesi ekipleri, kar yağışı nedeniyle ilçede hayatın olumsuz etkilenmemesi için çalışmalara başladı.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında yollar tuzlanırken, ekipler araç ve insan yoğunluğunun olduğu alanlarda kar küreme çalışmaları yapıyor.

İlçe sınırları içerisinde kar, buzlanma ve dona karşı yerinde ve zamanında müdahale edebilmek adına 60 personel kesintisiz hizmet veriyor. Ayrıca 17 iş makinesi, 1 tuz aracı, 2 kar küreme ve tuz serpme aracı, 2 kar küreme aracı ve 700 ton kaya tuzu da karla mücadele çalışmalarında kullanılıyor. Günde 3 vardiya olarak aralıksız yürütülen karla mücadele çalışmalar kapsamında ilk ekip, 08.00 ile17.00 saatleri arasında görev yapıyor.

İlk vardiyada 3 greyder ve 17 iş makinesi ile 5 adet elle kar küreme ve tuz ekibi hazır bulunduruyor. Akşam 16.00 ile 24.00 saatleri arasında 1 greyder, 2 iş makinesi ile 2 adet elle kar küreme ve tuz ekibi, gece 24.00 - 08.00 saatleri arasında ise 1 greyder, 2 iş makinesi ile 2 adet elle kar küreme ve tuz ekibi çalışmalar yürütüyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, öncelikli olarak trafiğin yoğun olduğu bölgelerde buzlanmaya karşı kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını başlattıklarını dile getirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Bursa Osmangazi'de karla mücadele başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER