Büyükşehir'den 7 ilçeye fidan dağıtımı


Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 'kırsalda yerinde kalkınma' hamlesi kapsamında, 7 ilçeye 50 bin adet ceviz, elma ve kiraz fidanı dağıtıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Tufanbeyli, Saimbeyli, Kozan, Karaisalı, Aladağ, Feke ve Pozantı ilçelerinde ücretsiz 50 bin adet ceviz, elma ve kiraz fidanı dağıtımı gerçekleştirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün 'kalkınma kırsaldan başlar' talimatıyla, hizmet ürettiklerini vurgulayan Tarımsal ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Memili Güven, "Kırsaldaki dar gelirli üreticilerimizin yerinde kalkınması için destek veren projeler üretmeye devam ediyoruz. Fidan dağıtımının yanı sıra, susuz ve kıt su kaynakları olan bölgeler için 230 adet de geomembran kaplı havuz yaptık. Su kaynaklarını üreticinin ayağına kadar getirerek, üretimde devamlılığı esas kılmaya çalışıyoruz." dedi.

Büyükşehir Belediyesi, daha önce de hem üreticinin pazar payını artırmak hem de Pozantı'yı çilekte marka yapmak amacıyla Pozantı köylerine ücretsiz çilek fidesi dağıtmış ve geniş katılımlı bir çilek hasat töreni düzenlemişti. CİHAN
<< Önceki Haber Büyükşehir'den 7 ilçeye fidan dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER