Büyükşehir'den Adana'ya yeşil bina


Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 'Sürdürülebilir Yeşil Bina Projesi', Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından kabul edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 'çevreci-yeşil' bina sayısının artırılması gerektiğini söyledi.

Çevre dostu, çok iyi yalıtılmış, ısıtma soğutma, elektrik, sıcak su ve kullanım suyunu kendi karşılayabilen, enerjiden yüzde 75 oranında tasarruf sağlayabilen yeşil binalara bir yenisini eklemek amacıyla Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı Özel Atık Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje Çukurova Kalkınma Ajansı'na sunuldu.

Yeşil Bina, Sarıçam sınırları dahilinde Çukurova Üniversite ile iş birliği çerçevesinde, Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı Özel Atık Şube Müdürlüğü hizmet binası olarak faaliyet gösterecek. Bina içinde Büyükşehir Belediyesine ait konferans salonu, sergi, kendi enerjisini üreten güneş enerjisi tarlası bulunacak. Söz konusu binada çevresel sorunlarla ilgili farkındalık oluşturulması için çalışmalar da gerçekleştirilecek.

DOĞAYI KORUYARAK KALİTELİ HİZMET

ÇKA Genel Sekreteri Lütfi Altunsu ile projeyi imzalayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Günümüzde var olan betonlaşmayla yeşil alanların varlığı gitgide azalmaktadır. Temel enerji kaynaklarından olan fosil yakıtların hızla tüketilmesi sonucunda şehirlerde hissedilen sıcaklıklar artmakta, iklim değişikliği, çevre kirliliği, küresel ısınma ve susuzluk gibi tüm dünyayı ilgilendiren sorunlar baş göstermektedir. Belli standartlar getirilerek sertifikalanmakta olan çevreci binalar yapı sektöründe daha değerli, doğaya saygılı, ekonomik, konforlu ve enerji tüketimini azaltan binalar olarak yeni bir yönelim ve sektör ortaya çıkarmıştır. Bu amaçla Adanamıza hayırlı olacağını düşündüğümüz bu projeyi hayata geçirmek için hızlı adımlarla ilerliyoruz. Hizmet verirken doğayı koruma görevini de yerine getirmemiz gerekiyor." dedi.

Amaçlarının Adana'yı örnek alınacak şehirler arasında göstermek olduğunu ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş da "Yeşil Binamız ile Adana'nın çehresinin çevre ile uyumlu olarak değişmesini sağlayacak ve binamız yeşil yapılanmanın artmasında örnek teşkil edecektir." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Büyükşehir'den Adana'ya yeşil bina Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER