Buz Hokeyinde Birlik Platformu'ndan Başkan Akay'a istifa çağrısı


Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay'ın dün yaptığı, "Olağanüstü genel kurul girişimi, Türk buz hokeyine ihanettir." açıklamasına, 'Buz Hokeyinde Birlik Platformu' tepki gösterdi ve Başkan Akay'ı istifaya çağırdı.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, dün yaptığı yazılı açıklamada, önceki federasyon yönetimine yakın birkaç kişi öncülüğünde olağanüstü genel kurula gitmek amacıyla başlatılan imza kampanyasının sonuca ulaşamayacağını söylemişti. Başkan Akay'ın bu açıklamasının basında ve bir çok internet sitesinde yer almasının ardından, Başkan Akay'ın kendilerini suçladığını iddia eden ve kendilerine 'Buz Hokeyinde Birlik Platformu' adını veren grup yazılı bir açıklama yaptı.

Başkan Bülent Akay'a tepki gösteren ve istifaya çağıran, 'Buz Hokeyinde Birlik Platformu' grubu, "14 Ekim 2015 tarihinde Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Sayın Bülent Akay'ın iddialarına cevabımız ve kendisini istifaya çağrımızdır." diyerek başladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Öncelikle ne olduğunu anlamaya çalışın. Gerçekleşmekte olan, birkaç kişinin başlattığı bir imza kampanyası değil Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu'nun en üst karar alma organı olan Genel Kurul delegelerinin ana statü ile kendilerine verilen bir hakkı kullanarak Federasyonu Olağanüstü Genel Kurul'a çağırmasıdır. Eski yönetimin uzantısı olmakla suçladığınız, sizin tabirinizle 'Türk buz hokeyine ihanet eden' bu kişilerin en az yarısı son seçimde sizi desteklemiş ve başkan olmanızı sağlamışlardır. Bu desteklerinin karşılığını tarafınızdan 'buz hokeyine ihanet etmekle' suçlanmak suretiyle almışlardır.

Bir yıldır federasyonu yönetmektesiniz ve maalesef bu sürede sporumuz bir adım öteye gidemediği gibi her geçen gün daha da gerileyerek uçurumun eşiğine kadar gelmiştir. Federasyon başkanı olarak ortaya koyduğunuz performans, yaptığınız bu açıklamalarla örtüşmekte ve çok büyük bir akıl tutulmasına uğradığınız gerçeğini herkese ispatlamaktadır.

Genel kurul delegelerini sadece adil ve iyi bir yönetim istedikleri için ihanetle suçlamak gerçekten eşine az rastlanır bir durumdur. Seçim zamanı bu insanların yüzlerine nasıl bakacaksınız? Yoksa bir yılda bana oy veren insanların yarısı şu anda bana karşılar, nasıl olsa seçim olması halinde değil başkan olmak genel kurula bile gidemem diye düşünerek mi böyle hareket ediyorsunuz?

Sayın Başkan, buz hokeyi sporu maalesef zor günler geçirmektedir. Bir yılda yaptığınız tahribatı göz önüne alırsanız görev sürenizin sonuna kadar bu sporun tamamen yok olacağı açıktır. Size göre hain ama gerçekte sağduyulu genel kurul delegelerinin çabaları ile kurtuluş için bir ışık görünmüş ve federasyonumuzun ana statüsünde yer alan, genel kurul delegelerinin %40'ının talebiyle olağanüstü genel kurula gitme imkânı doğmuştur.

Artık size düşen bir kez olsun bu spor adına faydalı bir hareket yapmak ve açıklamalarınızdan dolayı özür borçlu olduğunuz genel kurul delegelerinin iradesine saygı göstererek istifa etmektir."
CİHAN
<< Önceki Haber Buz Hokeyinde Birlik Platformu'ndan Başkan Akay'a istifa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER