Çakırözer'den Adalet Bakanına: Cezaevine uyuşturucu nasıl atılıyor?


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Açık Cezaevi Kurumundaki mahkumların yaşadığı sıkıntılar ve çözümleriyle ilgili Adalet Bakanı Kenan İpek tarafından cevaplandırılması için TBMM'ye soru önergesi verdi.

CHP'li Çakırözer, soru önergesinde, Eskişehir Açık Cezaevi'nde 4 Ağustos 2015 tarihinde öğle yemeğinde verilen yemekten 100'den fazla mahkum etkilendiğini ve toplu zehirlenme iddiası ile hastanede kısa süreli tedavi gördüğünü belirtti. Rahatsızlanan hükümlülerden bazılarının 7 Ağustos 2015 günü cezaevi ziyareti sırasında şahsına başta yemekler olmak üzere cezaevine yönelik sıkıntı ve şikayetlerin iletildiğini aktardı.

Çakırözer, mahkumların şahsına ilettiği sıkıntıları şöyle sıraladı: "Koğuşların çoğu çok havasız, bazıları rutubetlidir. Mesai dışında rahatsızlanan hastalardan istenen 5TL ücret sebebiyle bazı hükümlüler paraları olmaması sebebiyle sıkıntılarını dile getirememekte, tedavi alamamakta. Dış bahçe dışarıdan içeriye uyuşturucu atıldığı iddiası ile saat 19.00'da kapatılmakta ve 500'den fazla mahkum i iç bahçede vakit geçirmektedir, kapasite fazlası hükümlü sayısından dolayı iç bahçe dar ve havasız gelmektedir. Cezaevinde iç ve dış bahçede bulunan mevcut 31 ankesörlü telefon mahkumlara yetmemekte, dış bahçe kapatıldığı zaman akşam saatlerinde kullanılabilir telefon sayısı 11'e düşmektedir. Tüm bu şikayetlere çözüm olarak, hükümlüler daha kaliteli yemek hizmeti istediklerini, dış bahçe kullanım süresinin eskiden olduğu gibi 22.00'ye çekilmesini, dış güvenliğin emniyet tarafından sağlanmasını ve mesai dışı hastane taleplerinde ücret alınmamasını talep etmişlerdir."

Toplu zehirlenmenin araştırılması için bakanlık tarafından Eskişehir Açık Cezaevi'ne müfettiş gönderilip gönderilmediğini soran CHP'li Çakırözer, Bakan İpek'ten şu soruların cevaplandırılmasını istedi:

"Toplu zehirlenmenin sebebi nedir? Zehirlenmeye sebep olan etmenin ortadan kaldırılması ve böyle bir olayın tekrarlanmaması herhangi için bir düzenlemeye gidilecek midir? Eskişehir Açık Cezaevinde en son ne zaman inceleme yapılmıştır? Bu incelemeye göre hangi eksiklikler rapor edilmiştir? Rapor edilen eksiklikler hakkında herhangi bir iyileştirme yapılmış mıdır? Koğuşların fiziki koşullarının düzeltilmesi için Adalet Bakanlığı'nın ayırdığı bir bütçe var mıdır? Eğer var ise, Eskişehir Açık Cezaevi için yapılacak çalışmalar ne zaman başlayacaktır? Mesai dışında rahatsızlanan hükümlülerin hastaneye götürülmesi için 5TL alınması genel bir uygulama mıdır? Bu ücret neden talep edilmektedir? Cezaevi çevresinde gerçekleştiği iddia edilen uyuşturucu ilişkileri hakkında herhangi bir inceleme-soruşturma yapılmış mıdır? Yapılmış ise hangi çözüm önerileri ortaya konmuştur? Bu konuda Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne başvuru yapılmış mıdır? Yapıldıysa ne sonuç alınmıştır?" CİHAN
<< Önceki Haber Çakırözer'den Adalet Bakanına: Cezaevine uyuşturucu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER