Calcit Ljubljana'yı 3-0 mağlup eden VakıfBank Avrupa'da da yenilgisiz


Salon: Burhan Felek
Hakemler: Andjelka Popovic (Sırbistan), Andrey Zenovich (Rusya)
VakıfBank: Çağla Akın, Gözde Kırdar, Kübra Akman, Castro de Paula Blassioli Sheilla, Anne Buijs, Robin De Kruijf, Ayça Aykaç, Cansu Çetin, Lonneke Sloetjes, Melis Gürkaynak)
Calcit Ljubljana: Tina Grudina, Mojca Bozic, Monika Potokar, Elena Kujec, Olivera Kostic, Petra Vrhovnik, Meta Jerala, Ana-Katarina Hribar, Urska Iglicar)
Setler: 25-19, 25-8, 25-17
Süre: 67 dakika (23, 19, 25)

CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz VakıfBank B Grubu 4. maçında konuk ettiği Calcit Ljubljana'yı 3-0 mağlup etti. Temsilcimiz 67 dakika süren maçta setleri 25-19, 25-8 ve 25-17 alırken grupta namağlup liderliğini de devam ettirdi.

VakıfBank, Şampiyonlar Ligi dördüncü maçında konuk ettiği Slovenya temsilcisi Calcit Ljubljana'yı 3-0 mağlup etmeyi başardı. Türkiye Ligi'nde yoluna kayıpsız devam eden sarı siyahlılar Avrupa'da da 4'te 4 yaptı. VakıfBank'ta günün en skorer isimleri 15 sayı ile Gözde Kırdar ve 11 sayı ile oynayan Kübra Akman oldu. Ayrıca Robin de Kruijf da 8 sayılık katkıda bulundu.

CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda yer alan VakıfBank, dördüncü maçında Calcit Ljubljana'yı 3-0 mağlup ederek dörtte dört yaptı. Müsabakaya Çağla, Gözde, Kübra, Sheilla, Anne, Robin ve Ayça (libero) ilk altısı ile başlayan VakıfBank, oyuna girmekte zorlandığı 23 dakika süren ilk seti 25-19'la kazanarak 1-0 öne geçmeyi başardı.

Sarı siyahlılar, ilk setin aksine ikinci sette oyuna ağırlığını koydu. Baştan sona üstün götürdüğü ve 19 dakika süren seti 25-8 alarak, setlerde 2-0 öne geçti.

VakıfBank, 25 dakika süren maçın son setini ise 25-17 alarak sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı ve Şampiyonlar Ligi'nde yoluna 4'te 4 ile devam etti.

VakıfBank'ın müsabaka boyunca en etkili oyuncuları Gözde Kırdar (15 sayı) ve Kübra Akman (11 sayı) oldu. Ayrıca Robin de Kruijf da 8 sayılık katkıda bulunarak galibiyette önemli rol oynadı. VakıfBank ayrıca bloklarda da rakibine 13-6 üstünlük sağladı.

VakıfBank, B Grubu beşinci maçında evinde Polonya temsilcisi PGE Atom Trefl Sopot'la 20 Ocak 2016 tarihinde oynayacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Calcit Ljubljana'yı 3-0 mağlup eden VakıfBank Avrupa'da... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER