Can Dündar: Asıl korku karşı tarafta, korkmakta da haklılar


Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, İpek Medya Grubu'na yapılan polis baskınına tepki gösterdi. "Susmayacağınızı söylediniz, korkuyor musunuz?" sorusuna Dündar, "Katiyen! Bugünler için gazeteciliğin önem taşıdığına inanıyorum. Asıl karşı tarafta büyük bir korkunun olduğunu görüyorum. Bütün bunlar korkunun eseri. Büyük bir korku var ve korkmakta haklılar." dedi.

Özgür medyaya yönelik operasyonları Samanyolu Haber'e değerlendiren Can Dündar, bu tür baskılara ses çıkarmayan ve ortada durmaya çalışan kesimlere seslendi. "Aman bana bulaşmasın! Aman uzak duralım! diyen iş ve medya dünyasından insanlar var." diyen Dündar, "Ortada durmaya çalışanların hepsine seslenmek isterim; bu tavrınız ta ki sizin kapınıza geldikleri güne kadar sürecek. O gün geldiğinde gene bizim yardımımıza ihtiyacınız olacak. 'Keşke bana da sahip çıksalar' diyeceksiniz. Susmayın! Buna destek olun. Bu haksızlığa ve adaletsizliğe karşı sesinizi yükseltin. Yarın size geldiklerinde çok geç olabilir. Onun için herkesin Türkiye'nin bir baskı rejimine sürüklenmesi karşı çıkması gerekir." şeklinde konuştu.

'İKTİDAR BATI'YI FALAN UMURSAMIYOR'

Bu tür operasyonların Dünyanın tepkisinin biraz daha yükselmesine neden olduğunu belirten Dündar, "Bunun da farkındalar. Ama iktidarın artık Batı'yı falan da umursamadığını görüyoruz. Bizim için elbette uluslararası dayanışma önemli ama biz kendi gücümüze dayanmak zorundayız. Ve o güçle biz bu baskıyı bertaraf edebileceğimize inanıyoruz."

"Susmayacağınızı söylediniz, korkuyor musunuz?" sorusuna Dündar, şu görüşleri dile getirdi: "Katiyen! Bugünler için gazeteciliğin önem taşıdığını, bugünlerde kıymetli olduğuna inanıyorum. Asıl şimdi gazetecilik yapacağız. Ne kadar cesur olursak etrafımıza da o kadar cesaret aşılayacağız. Okurlarımıza, meslektaşlarımıza, bizim gibi düşünen insanlara 'hayır biz buradayız, sizin de orada olduğunuzu biliyoruz. Sizin sesiniz olmaya devam edeceğiz' deme günüdür. Bu açıdan mesleğimle bir kez daha övündüm. Yarın kıymetinin çok daha iyi anlaşılacağı günlerdeyiz.

Bu ülkede meslek örgütlerimiz var, sendikalarımız var, üniversitelerimiz var, gazetecilik öğreten üyelerimiz var, hepsinin ayakta olup bütün bu olup bitenlere 'dur' demesi gerektiğini düşünüyorum. Hepsinin şu anda bir şey söylemesi lazım.

'İLERİDE, BU BASKIYI YAPANLARIN YARGILANACAĞI MAHKEMELER OLACAK'

Asıl karşı tarafta büyük bir korkunun olduğunu görüyorum. Bütün bunlar korkunun eseri. Büyük bir korku var ve korkmakta haklılar. Hepimiz çok iyi biliyoruz biz o mahkemeleri izleyeceğiz. Biz bir yargılama izleyeceğiz. O yargılamada bu ülkenin yöneticileri olacak, bu baskıyı uygulayanlar olacak, belki orayı basan polisler olacak. O emri veren savcılar olacak. Ve 'bunlara oh olsun' diyen gazeteciler olacak. Biz o duruşmalarda belki tanık olacağız, belki izleyici koltuğunda olacağız. O zaman yine onların adil yargılanması için mücadeleyi gene biz vereceğiz. Bunu hiç unutmasınlar. Hukuk herkese lazım olacak. Bunu gördüler, daha da görecekler."
CİHAN
<< Önceki Haber Can Dündar: Asıl korku karşı tarafta, korkmakta da haklılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER