Can Dündar ve Erdem Gül'den İzmir'e mektup


CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, yönetim toplantısını "Umut Nöbeti" tutmak için gittiği Silivri Cezaevi'nin önünde yaptı. İl Başkanı Alaattin Yüksel, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'le görüştü. Dündar ve Gül, Yüksel'e duygularını anlattıkları birer mektup verdi.

DÜNDAR VE GÜL İLE BİRER SAAT

CHP, cezaevi önünde yönetim kurulu toplantısı yapan ilk siyasi parti oldu. İzmir İl Yönetim Kurulu, "Umut Nöbeti" için gittiği Silivri cezaevinin önünde, "Özgürlük" gündemiyle toplantı yaptı. Nöbetten önce Yüksel, Can Dündar ve Erdem Gül'le ayrı ayrı yaklaşık birer saat görüştü. İki gazeteciyi de cezaevinden çıkar çıkmaz İzmir'e davet etti.

CHP İl Başkanı Yüksel, görüşmelere ilişkin şunları söyledi: "Tüm dünyada ses getiren bir habercilik başarısına imza attıkları için talimatla tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül ile ayrı ayrı görüştük. Cezaevinde tecrit koşulları devam ediyor. Sadece birbirlerini görebiliyorlar ancak her iki gazetecimiz de artık bundan daha fazlasının kendilerine yapılamayacağını, ülkenin baskı ve zulümden kurtulması için bedel ödediklerini, gerekirse daha fazlasını da ödemeye hazır olduklarını söylediler. Her ikisi de oldukça moralli ve dirençli gözüküyordu. Tüm hapishane koşullarına rağmen kendilerini oldukça iyi gördüm. Hatta biz onlara moral vermeye gittik ama söyledikleriyle, bizler için yazdıklarıyla onlar bize daha fazla umut ve moral verdiler diyebilirim. Dündar, mektubunda, 'Az kaldı, buluşacağız.' diyor. Haklılıklarının bir kez daha ortaya çıkacak olmalarından, kısa zaman içinde özgürlüklerine kavuşacaklarına bizim gibi emin olmalarından dolayı şimdi daha da dirençliler. Yaptığımız ziyaretten çok mutlu olduklarını, İzmir'in özgürlük mücadelesinin kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade ettiler. Her ikisini de çıkar çıkmaz İzmir'e gelmeleri için davet ettik. İkisi de İzmir için yazdıkları kısa mektuplarla İzmir'e olan sevgi ve özlemlerini dile getirdi."

'HUKUKİ GERKÇE YOK, TALİMAT VAR'

Tutuklu olanın halkın haber alma özgürlüğü olduğunu, bu ayıbın kısa süre içinde son bulacağına inandığını söyleyen Alaattin Yüksel, "İki gazetecimiz de bir talimatla, hukuki hiçbir gerekçesi yokken tutuklandılar. Türkiye dışında, dünyanın her yerinde Can Dündar'ın haberi ödül alırdı ama Türkiye'de yaptıkları kirli işler açığa çıkanların talimatıyla ödülleri tutuklanmak oldu. İddianame hazır. Her türlü suç üretme çabalarına rağmen hukuken tutuklama ve cezaevinde kalmalarını sağlayacak hiçbir sebep bulunamıyor. Tutuklu gazetecilerimizin de bizim de tek amacımız ve mücadelemiz var, Türkiye'yi bu hale getiren, özgürlükten insanlarımızı yoksun bırakan AKP iktidarından kurtulmak." dedi.

İKİ İSİMDEN İZMİR'E MEKTUP VAR

Yüksel, Gül ve Dündar'ı özgür kalır kalmaz İzmir'e davet ettiklerini belirterek, "Her iki gazetecimiz de ziyaretlerimiz ve desteğimizle ilgili partimize ve İzmir'e teşekkürlerini ve özlemlerini ileten mektuplar yazdılar. Erdem Gül, kışın çocuklarıyla kar topu oynayamadı belki ama ailesiyle birlikte Çeşme'nin, Seferihisar'ın, Karaburun'un sahillerinde çıplak ayaklarla özgürce dolaşarak baharı karşılayacaktır. Can Dündar, çok özlediğini söylediği İzmir'de özgürlüğün tadını çıkaracaktır. Bunun için özgürlüklerine kavuşur kavuşmaz kendilerini İzmir'e davet ettik." dedi.

CHP İl Başkanı Yüksel, ziyaretleri sırasında kendilerini karşılayıp çok iyi ağırladıklarını belirttiği İstanbul İl Başkanlığı ve Silivri İlçe Başkanlığı'na da teşekkür etti. CİHAN
<< Önceki Haber Can Dündar ve Erdem Gül'den İzmir'e mektup Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER