Çankaya Belediyesi'nden 'Beşte Bir' kampanyasına destek


Çankaya Belediyesi, Uluslararası Çocuk Merkezi tarafından yürütülen 'Beşte Bir' kampanyasına destek veren bir basın açıklaması yaptı.

Belediye Meclis Üyeleri, 'Avrupa Çocuğun Cinsel Sömürüsü ve İstismarına Son Verme Günü' olarak belirlenen 18 Kasım 2015 tarihinde, Tüm Avrupa Konseyi'ne üye devletler tarafından gerçekleşen etkinlikler kapsamında, Uluslararası Çocuk Merkezi ve Avrupa Konseyi tarafından başlatılan ve her beş çocuktan birinin istismar edildiğine vurgu yapan 'Beşte Bir' kampanyasının basın açıklamasını yaptı.

Çankaya Belediye Başkanlığı önünde gerçekleşen basın açıklamasında, çocuk istismarının önlenmesi ve çocuk haklarının güvence altına alınmasına dikkat çekildi. Meclis üyeleri ve kampanyaya destek verenler, basın önüne üzerinde 'çocuk istismarına hayır', 'beşte bir' yazılı tişörtle çıktı.

AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongre Üyesi Funda Gezmiş ve Belediye Meclis Üyesi Aliye Ersever'in yaptığı basın açıklamasında, çocukların cinsel istismara karşı korunmasını amaçlayan ve Avrupa Konseyi tarafından onaylanan Lanzorete Sözleşmesi'nin Türkiye tarafından 2011 yılında onaylandığını belirtildi. Lanzorete Sözleşmesi doğrultusunda, Uluslararası Çocuk Merkezi ve Avrupa Konseyi tarafından başlatılan 'Beşte Bir (One in Five)' kampanyası ile ailelerde ve toplumda farkındalık yaratmayı amaçladıkları ifade edilen açıklamada, çocuklara yapılan istismar ve sömürünün fiziksel, ruhsal ve duygusal travmalara neden olduğu ve toplumsal yaşamında olumsuz izler bıraktığı kaydedildi.

ÇOCUKLAR İÇİN ÇAĞRI

Çocukların, oyun ve okul ortamında aile ve toplum tarafından sunulan sevgi, ilgi ve özenle sağlıklı bir gelişim göstereceğinin altı çizilen açıklamada, Çankaya Belediyesi'nin 11 kreş ve 4 etüt merkezinde, çocukların istismar ve ihmalden korunmalarına yönelik, çalışanlara ve ebeveynlere bilgilendirici seminer düzenlendiği belirtildi. Belediye bünyesinde bir de Çocuk Koruma Kurulu oluşturulduğu bilgisi verilen açıklamada, çocuk istismarının önlenmesinde kilit rol oynayan ebeveynlere, öğretmenlere, sivil toplum kuruluşlarına ve kamu kurumlarına işbirliği çağrısında bulunuldu.

ÇOCUKLARA 'KİKO VE EL' KİTABI

Belediye Meclis üyeleri açıklama sonrasında, Çankaya Belediyesi Umut Gündüz Bakımevi ve Umut Etüt Merkezi'ni ziyaret ederek, çocuklara ailelerine ulaştırmaları için, Avrupa Konseyi tarafından desteklenen, kabul edilebilir bedensel temas ve kabul edilemez bedensel temas arasındaki farkı öğrenmelerini sağlayan 'Kiko ve El' kitabı verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya Belediyesi'nden 'Beşte Bir' kampanyasına destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER