Çankaya Belediyesi'nden çiftlere psikolojik danışma hizmeti


Çankaya Halk Sağlığı Merkezi, Evde Temizlik, Evde Sağlık, Hoş Geldin Bebek, Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri, Aile Sağlığı Hizmetleri gibi hizmetlerinin yanı sıra çiftlere yönelik psikolojik destek veren Aile Danışmanlığı hizmeti de veriyor. Birimde görevli iki psikologdan biri olan Perran Söğütlü, kültürel çatışmaların, genel anlaşmazlıkların, cinsel problemlerin, ekonomik sorunların ve uzun süreli evliliklerde yaşanan problemlerin, zamanla iki kişi arasındaki iletişimi koparabildiğini belirterek, çiftlere geç olmadan bir uzmana başvurmaları çağrısında bulundu. Psikolog Söğütlü, çiftlerin bu hizmeti Çankaya Belediyesi'nin Aile Danışmanlığı biriminden ücretsiz olarak yararlanabildiklerini de ekledi.

'BİZ SADECE YOL GÖSTERİCİYİZ'

"Biz sadece yol göstericiyiz." ifadesiyle ailede paylaşımların azalması, daha az konuşulması, cinsel problemlerin yaşanması ve iletişim sorunlarının başlaması gibi durumların ortaya çıktığı zamanlarda uzmana danışılması gerektiğini söyleyen Perran Söğütlü, "Vakit kaybetmeden kendinize bir şans verin. Hayat bir problem çözme becerisidir. Hep ben derseniz iletişim kopar. Beraberlik 'biz' olmayı gerektirir. Biz eşlerin sorunun farkında olmalarını sağlıyoruz." dedi.

ÇÖZÜM İÇİN NE YAPTINIZ?

Çiftlerin problemi gördükleri halde çözüm yolunu bulamadıkları için nasıl çözeceklerinin farkında olmadıklarından söz eden Psikolog Söğütlü, uygulama yöntemlerini gösterdiklerini ve doğru çözümü çiftlerin kendilerinin bulduğunu belirtti. Araştırma esnasında sorunun çözümü için çiftlere 'Ne Yaptınız?' sorusunu yönelttiklerini ve ne yapmadıkları tespit ettiklerini ifade eden Söğütlü, "Bir psikolog evli çifte 'boşan veya boşanma' demez, böyle bir misyonumuz yok. Çözümler konusunda birkaç yöntem uyguluyoruz. Gerektiğinde bireysel terapi yoluna da gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLA İLGİLİ SORUNLAR EBEVEYN KAYNAKLI OLABİLİYOR

Çocuklarla ilgili yaşanan sorunlar nedeniyle de ebeveynlerin kendilerine başvurduğu bilgisini veren Perran Söğütlü, "Çocuklar açısından bakıldığında ebeveyn odaklı problemler olduğu ortaya çıkıyor. Çocuk çocuktur zaten anne babanın davranışları çocuklara şekil verir. Ancak ergenlik dönemi çevresel faktörler, fiziki ve kişisel gelişim değişim yaşanması bazı problemleri de beraberinde getirir. Bu normal bir dönemdir. Anne babanın doğru yaklaşımı problemi çözer. O nedenle çözüm konusunda destek almak için ebeveynler bizlere rahatlıkla başvurabilirler" diye konuştu.

AİLE DANIŞMANLIĞI NASIL ÇALIŞIYOR?

Çankaya Halk Sağlığı Merkezi'nde verilen Aile Danışmanlığı Hizmeti, evlenme aşamasında olan ve evli çiftlere psikolojik destek veriyor. Randevu yöntemiyle çalışan birime 0850 455 02 65 numaralı telefondan ulaşılabiliyor. Aldatma, şiddet gibi durumlar yaşanıyorsa ya da madde bağımlılığı varsa danışan kabul edilmiyor, doğrudan psikiyatriste yönlendiriliyor. Danışmanlık hizmeti ilk görüşmede 1 buçuk saat, sonraki görüşmelerde 45 dakika olarak ve ücretsiz veriliyor. 2015 Nisan ayında hizmet vermeye başlayan birime bugüne kadar 20 çift başvuruda bulunarak, sayısı 200'ü bulan görüşme sürecinde yardım aldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya Belediyesi'nden çiftlere psikolojik danışma hizmeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER