Çankaya Belediyesi okul bahçelerini renklendiriyor

Çankaya Belediyesi okul bahçelerini renklendiriyor

Ankara'nın Çankaya Belediyesi öğrencilerin beden eğitimi derslerinde ve ders dışı zamanlarda spor yapabilmeleri için okul bahçelerine yeni basketbol potaları yerleştirdi.

70 okulda eş zamanlı başlattığı tadilat çalışmalarında okulların fiziki koşullarında gözle görülür iyileşme sağlayan belediye, 52 okula da boya yardımında bulundu. Okulların boya badanasını yenileyerek ihtiyaçları gideren belediye, 7 okulun dış çevresinde bulunan oyun alanlarının renkli çizimlerini gerçekleştirdi.

Toplamda 28 bin litre boya yardımında bulunan Çankaya Belediyesi, bu süreçte 540 kilo saten alçı ile 245 kilo sıvı alçı kullanarak okulların yenileme çalışmalarına katkıda bulundu.

Okulların dış çevre düzenlemesinin yanı sıra eskiyen ve tahribata uğrayan basketbol potaları ile voleybol direklerini yenileyen ekipler, aynı zamanda basketbol potası olmayan okulları spor yapılabilir hale getirdi.
Eğitim-öğretim dönemi içerisinde tüm okullara basketbol potası koymayı hedefleyen Çankaya Belediyesi, şimdiye kadar 15 okula 30 adet basketbol potası dikerek gençlerin spor aktivitelerinden mahrum kalmamalarını sağladı. İlk kez bu dönem basketbol potalarının boyutlarında da bir dizi çalışmaya giden belediye ilköğretim düzeyindeki okullara 2.65 metre, ortaokul ve lise düzeyindeki okullarda ise 3.05 metre yüksekliğinde pota yerleştirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya Belediyesi okul bahçelerini renklendiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER