Çankaya'nın etüt merkezleri çok yönlü


Çankaya Belediyesi Togan Özliyen, Umut, Nusret Fişek ve bu dönem hizmete giren Dostluk Etüt Merkezi ile 7-12 yaş arası 420 çocuğa hizmet verebilme kapasitesine sahip. Etüt merkezlerinde çocuklar, okul derslerine yönelik hizmetlerde görev yapan uzman eğitimcilerin yanı sıra resim, müzik, seramik atölyeleri ve satranç konusunda da alanında uzman eğitimcilerden ders alıyorlar.

Çalışan ebeveynlerin, çocuklarının okul dışı zamanlarında verimli vakit geçirebilmeleri ve okul ödevlerine katkı amacıyla emanet ettikleri, Çankaya Belediyesi Etüt Merkezleri, çocuklara sosyal ve kültürel gelişimleri konusunda da destek veriyor. Etüt merkezleri çocukları, 250 dile çevrilen ve dünyanın en çok okunan üçüncü kitabı 'Küçük Prens'i konu alan seramik çalışmasına eğildi. 2015 yılı, ilk yayın tarihinin üzerinden 70 yıl geçmesinden dolayı telif haklarının tamamen ortadan kalkması sonucunda artık kamu malı sayılan 'Küçük Prens'in yılı olarak belirlenmişti. Küçük Prens'i ve küçük kahramanın hayallerini şekle büründürmek için atölyeye giren çocuklar, kendi eserlerini etüt merkezi koridorlarında sergiliyor.

Etüt merkezleri, zaman zaman farklı ülkelerin kültürlerini de tanımaları için çocukları yabancı ülke temsilcileri ile bir araya getiriyor. Çocuklar bu buluşmalarda, yabancı ülkelerin coğrafyası, tarihi, kültürü, sanatı, yemekleri, çocuk oyunları gibi konularda, düzenlenen etkinlikler sayesinde bilgi sahibi olma imkanı buluyor. CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya'nın etüt merkezleri çok yönlü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER