Çarşı davasında polisler şikayetçi olmadı


İSTANBUL (CİHAN)- Gezi olaylarında 'hükümeti devirmeye teşebbüs' ettikleri iddiasıyla yargılanan Çarşı üyelerinin de bulunduğu 35 sanıklı davanın iddianamesinde şikayetçi olarak gösterilen polisler, şikayetçi olmadıklarını belirtti. Tanık polisler de bomba düzeneği olduğu iddia edilen pet şişenin uyuşturucu kullanılan malzeme olduğunu ve bu yönde tutanak tuttuklarını söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2. duruşmasına 8 sanık ve avukatlar katıldı. Savunması alınmayan 8 sanık duruşmada savunma yaptı. Suçlamaları reddeden sanıklar, polise direnmediklerini söyledi. Polise yardımcı olmalarının istendiğini kaydeden sanıklar, kendilerini sanık sandalyesinde bulduklarını ifade etti. Ayhan Güner, tribünde ağabeyi olduğu için kendisini dinlediklerini, Başbakanlık ofisi önünde polise yardımcı olduğunu kaydetti. Güner, "İddianamedeki 'Başbakanlık ofisini bastılar' ibaresi tamamen yalandır. Çarşı grubu darbeci değildir." dedi.

İddianamede şikayetçi olarak gösterilen 4 polis memuru da şikayetçi olmadıklarını ve emniyette ifadelerinin alınmadığını belirtti. Polisler ayrıca Çarşı grubu ile problemlerinin olmadığını, onlarla karşılaşmadıklarını da ifade etti. Olaylar sırasında yaralanan bir polis memuru da yaralanmasının sebebinin başka bir grupla yaşadığı çatışma olduğunu kaydetti.

Duruşmada bazı polisler de tanık olarak dinlendi. Bir sanığın aranması sonucu ele geçen ve patlayıcı düzeneği olduğu iddia edilen pet şişe ile ilgili ifadeleri alınan tanık polisler, aramalarda ele geçen bu şişeyi uyuşturucu kullanılan malzeme olarak değerlendirdiklerini belirtti. Bomba düzeneği olmadığını söyleyen polisler, "Bunu tutanağa geçirdik. Bomba olduğundan şüphe etseydik bomba imhayı çağırırdık." dedi.

Savcı Abdullah Mirza Coşkun mütalaasını hazırlaması için dosyanın kendisine gönderilmesini istedi. Sanık avukatları, müvekkillerinin savunmaları alındığı için adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep etti. Avukatlar davanın uzamaması için diğer şikayetçilerin dinlenmesinden vazgeçilmesini istedi.
Mahkeme, bu duruşmada savunma yapan sanıkların adli kontrol tedbirlerini kaldırdı. Mütalaa için dosyanın savcıya gönderilmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Çarşı davasında polisler şikayetçi olmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER