Cemal Canpolat: Sosyal demokratların yeri, ezilmişlerin yanıdır


CHP İstanbul İl Başkanlığı'na seçilen Cemal Canpolat, İstanbul'daki çalışmalarını Sultanbeyli'den başlattı. Sultanbeyli'nin CHP'nin en az oy alan ilçelerinden biri olduğunu belirten Canpolat, "Biz buralarda yüzde 40-50 oy alıyorduk. Buraları dönem dönek unuttuk. Bu bir itiraftır. Sadece Beylikdüzü, Bakırköy, Etiler ve Suadiye'de değil, sosyal demokratların alanı; dışlananlardır, itilenlerdir. Renginden, dilinden dolayı ötekileştirilenlerin yanıdır." dedi.

Sultanbeyli CHP İlçe Teşkilatı'nda partililerle bir araya gelen Cemal Canpolat, iktidar yürüyüşüne niçin Sultanbeyli'den başladıklarını anlattı. Canpolat, "Sultanbeyli'ne az hizmet ettiğimizi tespit ettik. Şimdi İstanbul yürüyüşümüze Sultanbeyli'de başlama kararı verdik. Sultanbeyli, oy oranımızın en düşük olduğu ilçelerden biri. Ama Türkiye ortalamasına baktığımız zaman en yoksulların yaşadığı, en çok işsizin olduğu, en çok kimsesizlerin olduğu, en çok Doğu'dan Güneydoğu'dan yerinden yurdundan edilmiş insanların yaşadığı bu bölgede niçin burada yüzde 50 oy alamıyoruz? Sultanbeyli'nin yüzde 65-70 oyunu alanlar bu ilçenin gecekondu sorununu çözmeyenler, kentsel dönüşüm sorununu çözmeyenler…" ifadelerini kullandı.

'BURALARI ZAMAN ZAMAN İHMAL ETTİK'

CHP'nin daha önce Sultanbeyli'de yüzde 40-50 oy aldığını söyleyen Canpolat, "Buraları dönem dönek unuttuk. Bu bir itiraftır. Sadece Beylikdüzü, Bakırköy, Etiler ve Suadiye'de değil, sosyal demokratların alanı dışlananlardır, itilenlerdir. Renginden, dilinden dolayı ötekileştirilenlerin yanıdır. 1989'da terk ettiğimiz dışlananların, ötekileştirilenlerin alanlarından başlayarak İstanbul yürüyüşünü buradan başlatıyoruz. İlk olarak CHP'yi İstanbul'da iktidar yapacağız, sonra da genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapacağız." şeklinde konuştu.

Sultanbeyli'de ikamet edenlerin yüzde 85'inin tapusunun olmadığını söyleyen Canpolat, "Bu AKP döneminde, ondan önceki dönemlerde de bu Sultanbeyli'nin bu konut sorununu çözeceğim' diye sizden oy alanlar şimdiye kadar sizin bu sorununuzu çözmediler, bu konuda samimi davranmadılar. Ayrıca buradaki 27 milyon metrekarelik arsayı kendi doğal yandaşlarına nasıl peşkeş çektiklerini, hangi arazilerin trampa edilerek AKP yandaşlarının nasıl trilyonlarca lira kazandıklarını anlatmak için startını veriyoruz. Milletvekili arkadaşlarımızı bu konuyu parlamentoya taşıyacaktır. Bu arazileri trampa yapanlar kimdir? Hangi AKP yandaşına peşkeş çekilmiştir? Peşkeş çekmekle birlikte İstanbul'un en önemli semtlerinde trilyonlar kazandıran anlayışı deşifre etmek için bugün buradayız. Sultanbeyli'ndeki vatandaşlarımızı artık sömürttürmeyeceğiz. Sultanbeyli'de arkadaşlarımız, birçok ev ziyareti yapacak. Esnaf ziyareti yapağız sonra da Sultanbeyli'nin peşkeş çekenleri her hafta deşifre edeceğiz." diye konuştu.

Konuşması partililer tarafından sık sık alkışlanan Canpolat, daha sonra Sultanbeyli esnafını ziyaret etti.


CİHAN
<< Önceki Haber Cemal Canpolat: Sosyal demokratların yeri, ezilmişlerin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER