Cemevinin temeli 2016'nın ilk aylarında atılıyor


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Alevi Kültür Dernekleri Cemevi'nin temelini, 2016'nın ilk aylarında atacaklarını duyurdu.

Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Alevi Kültür Dernekleri Adana Şubesi 10. Olağan Kongresi'ne katıldı. Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongrede, Şube Başkanı Murtaza Moroğlu'nun ardından konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, Anadolu'nun Müslümanlaşmasında, İslamlaşmasında Alevi erenlerinin büyük emeği bulunduğunu söyledi. Başkan Sözlü, "Bu coğrafya Alevi kültüründen hiç uzak kalmamıştır. Bu coğrafyanın bize vatan oluşunda, Alevi kültürünün büyük emeği ve katkısı vardır. Anadolu'ya gelen Hacıbektaş'lar, Yunus Emre'ler, Alperen'ler, Durhasandede'ler, duruşlarıyla, ahlaklarıyla, insan sevgileriyle bölgeyi İslamlaştırıp, bize vatan etmişlerdir. Elbette Ehlibeyt İslam'ı, Peygamberimiz'in damadı, amcasının oğlu Hz. Ali'nin çizgisidir ki; Ehlibeyt inancı bizim inancımızın özüdür, ta kendisidir. Türkistan coğrafyasından buraya kadar bakıldığında da, aslında Türk Müslümanlığının da bizzat kendisidir." dedi.

Alevi Kültür Derneği Cemevi'ni 2016'da yapacaklarını da müjdeleyen Başkan Hüseyin Sözlü şöyle devam etti: "Cenab-ı Allah inşallah bunu bize nasip eder. Siyasetçi gibi değil, birbirini seven, birbirine hürmeti olan insanların konuştuğu gibi konuşuyoruz. Sizin belediye başkanınızım. Yapacağımız hizmet; Müslümanlığın, Ehlibeyt Müslümanlığının insanımıza hürmet noktasında bize emrettiğinin gereğidir. Gecikmiş olmakla birlikte bunu yerine getireceğiz. Adana'da yaşayan Alevilerin elbette kendi kültür ve inanç değerleri, ritüelleri varsa, onlara hürmet etmek bizim vazifemizdir. Hizmet etmek bizim için şeref olacaktır. Adana'da cemevinin ocak ya da şubat ayında temelini atacağız inşallah. Bu ananızın ak sütü gibi helaldir. Türkiye için çağdaş demokrasinin dönülmez bir yol olduğuna inanıyorum. Adana'da mutlu ve huzurlu yarınları birlikte inşa edeceğiz."
CİHAN
<< Önceki Haber Cemevinin temeli 2016'nın ilk aylarında atılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER