Çen-Der: Kamudaki yüzde 3 engelli çalıştırma oranı 5'e çıksın

Çen-Der: Kamudaki yüzde 3 engelli çalıştırma oranı 5'e çıksın

Çankırı Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Çen-Der) Yönetim Kurulu Başkanı Selami Deveci, engellilerin karşılaştıkları sorunlara değindi. Deveci, "Kamuda yüzde 3 özürlü çalıştırma oranının hükümetimizden, yüzde 5'e çıkarmasını istiyoruz." dedi.

Deveci, dernek binasında yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün aralık ayında olması çok tuhaf. Çünkü siz engelliler günü yapıyorsunuz sonbahar, kışın olduğu bir ay. Zor şartlarda kutlamaya çalışıyoruz. Çankırı'mızın engellilerin yaşayabileceği güzel bir şehir olacağına inanıyorum.16 senedir basın da engellilerin sorunlarını dile getiriyoruz. Kaldırımların yavaş yavaş düzelmesi, yeni yapılan devlet kurumlarının engellilere göre düzenlenmesi gibi güzel şeylerin olduğunu görüyoruz. Çankırı'da 2000 yılında dernek olarak, yapmış olduğumuz araştırmada 386 köyümüzde ve 11 ilçemizde 5 bin 273 engelli vatandaşımızı tespit etmiştik. 2014 yılında bu veriler üzerinden tekrar araştırma yaptığımızda 5 bin 811 kişiye sayının yükseldiğini tespit ettik. Bu engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz."

"Kamuda yüzde 3 engelli çalıştırma oranının artırılmasını istiyoruz." diyen Deveci, şunları kaydetti: "Kamuda yüzde 3 özürlü çalıştırma oranının hükümetimizden, devletimizden yüzde 5'e çıkarmasını istiyoruz. Bu oran yüzde 5'e çıkarsa ülkemizde engellilerin daha rahat iş bulacaklarına inanıyorum. Bu yüzde 3 olayı tıkandı. Bir taraftan engelli sayımız yükselirken, engelli kadroları da kanuna göre dolduruldu. Diğer engelli arkadaşlarımız iş bulmakta zorlanıyorlar. Sağlam bir insan gidip bir şirkette, inşaatta çalışabilir ama engelli bir arkadaşımızın öyle bir şansı yok. Üniversite okuyan, liseyi bitiren kardeşlerimiz var bunlar sırada iş bekliyor. Bizim devletimizden talebimiz de budur. Ayrıca biz senede 1 gün değil de senenin her günü hatırlanmasını talep ediyoruz. Engellilerin senede bir günü var o gün hatırlayalım, yanlarında olalım, vaatler verelim geri kalan günlerde de engellilerle görüşmeyelim sorunlarıyla ilgilenmeyelim. Bizim sorunlarımızı çözeceklerse çözsünler, çözemeyeceklerse bize balon vaatlerde bulunmasınlar." CİHAN
<< Önceki Haber Çen-Der: Kamudaki yüzde 3 engelli çalıştırma oranı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER