Dink iddianamesi 3. kez başsavcılıkta


Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkında hazırlanan iddianame 3. kez başsavcılığa gönderildi. Daha önce 25 şüphelinin yer aldığı iddianamede şüpheli sayısının bu kez 26'ya çıkarıldığı belirtildi.

Dink cinayetiyle ilgili kamu görevlilerine yönelik iddianame tamamlandı. Daha önce iki kez başsavcılığa gönderilen ancak ikisinde de iade edilen iddianame bir kez daha başsavcılıkta. Savcı Gökalp Kökçü tarafından düzenleme yapılan iddianamede şüpheli sayısının bir arttığı belirtildi. Önceki iddianamede 25 olan şüpheli sayısının 26 olduğu kaydedildi.

Başsavcılığa gönderilen iddianamede İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, İstanbul İstihbarat eski Müdürü Ahmet İlhan Güler ve Trabzon eski Emniyet Müdürü Reşat Altay'a yönelik suçlamalarda herhangi bir değişiklik yapılmadığı belirtildi. Dink ailesi avukatları, iddianamenin iade gerekçesinin Reşat Altay, Engin Dinç ve Ahmet İlhan Güler hakkında yeterli irtibat ve delil olmamasının gösterildiğini belirtmişti. Avukatlara göre, bu isimler iddianameden çıkarılmak isteniyordu.

İlk iddianamede, Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürleri Ahmet İlhan Güler ve Ali Fuat Yılmazer, eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Coşkun Çakar'ın da bulunduğu 25 şüpheli hakkında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Kasten öldürme", "Resmi belgede sahtecilik", "Resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek" ve "Görevi kötüye kullanmak" gibi suçlardan cezalandırılması istenmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Dink iddianamesi 3. kez başsavcılıkta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER