Ceyda Sinan: Beş senedir Adana'da forma giyiyorum, buraya alıştım


Adana ASKİ Basketbol Takımı kaptanlarından Ceyda Sinan, "Beş senedir Adana'da forma giyiyorum, buraya alıştım." dedi.

Adana şehrinde beşinci senesini, Adana ASKİ takımında ise ikinci sezonunu yaşayan İzmit'li oyuncu Ceyda Sinan, TBF TV için açıklamalarda bulunurken, takım arkadaşlarının çoğunu önceden tanımanın avantajını yaşadığını ifade etti.

Ligde bir ay kadar bir zamanın geride kaldığı, lig öncesindeki hazırlık döneminin de hatırlatıldığı röportajda, 'Sen sezona nasıl hazırlandın ve Adana'da kariyerini sürdürmek sana kendini nasıl hissettiriyor?' sorusuna verdiği cevapla başlayan Ceyda Sinan'ın açıklamaları şöyle:

"Adana'ya alışığım çünkü ben Ceyhan'da da üç sene forma giymiştim ve Adana ASKİ'de ikinci yılımı yaşıyorum. Aslında İzmit'liyim ama bu şehirde beşinci yılım. Burada basketbol oynamak çok güzel. Hazırlık dönemimiz de verimli geçti ki zaten birbirimize yabancı bir takım değiliz. Yardımcı antrenörümüz ve geçen sezondan devam eden oyuncularımız ile beraber ekibimize yeni katılan, çoğunu da önceden tanıdığımız isimlere alışma sürecini kolay geçirdik."

Ceyda Sinan'ın röportajının detayları şöyle:

- Nilay Kartaltepe ile beraber takımda kaptanlık görevini üstleniyorsunuz. Takım içindeki iletişim konusunda size ne derece sorumluluk düşüyor?
Birbirimizi önceden tanıdığımız için bu iletişim kendiliğinden oluştu aslında. Bunun yanında antrenörümüz Kaan Artun da zaten iletişim konusunda bize sorumluluk bırakmıyor. Kendisi çok iyi İngilizce bildiği için yabancı oyuncularla da diyaloğu çok kuvvetli.

- Sizin şehriniz ve civarında kadın basketboluna ciddi bir yatırım var. Adana'da basketbola olan ilgiyi bizimle paylaşır mısın?
Adana'da basketbolu seven insan çok olduğu kadar destek olmayan da çok. Biz salonlara daha faza seyirci çekmek istiyoruz. Bunun yolunun da galibiyetler almak olduğunu biliyoruz. Maç kazandıkça seyircide de daha fazla merak uyandıracağımızın farkındayız. İnşallah bir galibiyet serisi yakalayacağız ve seyircileri salona çekeceğiz.

- Takımın hedeflerini de sormak isterim, sezonun henüz başında neler var aklınızda ileriye yönelik?
Öncelikle Türkiye Kupası'nı hedefliyorduk, maalesef bunu başaramadık. Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde play-off'a katılmak istiyoruz. Tabii Eurocup'ta da başarı hedefliyoruz, finale kadar gitmeyi umuyoruz.

- Hem ligde hem de Avrupa arenasında mücadele etmek sence yorucu mu, besleyici mi bir tempo oluyor?
Bence bu tempo, oyuncuyu yormaktan ziyade besleyen bir durum oluyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Ceyda Sinan: Beş senedir Adana'da forma giyiyorum, buraya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER