ÇGC: Can Dündar ve Erdem Gül kararı diğer gazeteciler için de emsal olmalı


Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tahliye edilmesini memnuniyetle karşıladı. Cemiyetten yapılan açıklamada, Türkiye'de gazetecilik faaliyetinin suç olmaktan çıkarılması gerektiği belirtilerek, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın cezaevindeki diğer gazeteciler için de emsal olarak değerlendirilerek serbest bırakılmalarını istedi.

MİT TIR'larıyla ilgili yaptıkları yayın nedeniyle 27 Kasım 2015'ten bu yana Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, Anayasa Mahkemesi'nin aldığı 'Kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkının ihlali' kararı nedeniyle, 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilmesi ÇGC Yönetimince memnuniyetle karşılandı.

Konuyla ilgili ÇGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de gazetecilik faaliyetinin suç olmaktan çıkarılması gerektiğine vurgu yapıldı. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi bakımından görevlerini yerine getiren gazetecilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, her türlü baskı ve tehditten uzak ortamda çalışabilmelerine imkan tanınması gerektiği belirtilen açıklamada, "Demokrasinin temel taşlarından en önemlisi basın ve ifade özgürlüğüdür. Gelişmiş demokrasilerde basın özgürlüğü en gelişmiş şekilde karşımıza çıkmaktadır. Temennimiz ülkemizde de basın emekçilerinin bu doğrultuda çalışmalarını sürdürebilmelerine imkan sağlanmasıdır. 17 üyeli Anayasa Mahkemesi'nin Dündar ve Erdem hakkında verdiği bu kararın emsal olarak değerlendirilip, tutuklu bulunan tüm gazetecilerin de bir an önce serbest bırakılması en büyük temennimizdir. Dündar ve Erdem'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, halen cezaevlerinde tutuklu bulunan gazetecilerin serbest bırakılmalarını bekliyoruz" denildi. CİHAN
<< Önceki Haber ÇGC: Can Dündar ve Erdem Gül kararı diğer gazeteciler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER